Sokea multi-instrumentalisti Mikko Herranen teki musiikkivideon ja siitä kertovan dokumenttisarjan

Ensimmäinen jakso katsottavissa nyt

Kuukausi sitten Epäsovinnaisuuden ja järjen valtava kliimaksi -albuminsa julkaissut ja myös Voice of Finlandissa kansan hurmannut Mikko Herranen osoittaa, että synnynnäinen näkövamma ei ole este visuaaliselle luovuudelle. Kirkkaassa auringonpaisteessa täysin sokea ja pitkän uran tehnyt metallimies teki albumin Tyhjyys-kappaleeseen musiikkivideon, jonka hän on kuvannut ja editoinut itse.

"Ei varmaankaan Hollywood-tasoa mutta kokeilkaa perässä tällä näöllä. Tyhjyys on kannanotto siihen kuinka moni keski-ikäinen kokee elämänsä olevan jo eletty; kun kaikki on tehty ja nähty, vaikka elämä olisi hädin tuskin puolessavälissä", hän kertoo.

Hän on tehnyt videon tekemisestä myös kolmiosaisen dokumenttisarjan, joka valottaa prosessia. Koko ikänsä aurinkolasien takana viettänyt Herranen on myös ottanut dokumenttiin mukaan liikkuvan kuvan ammattilaisia, joiden haastattelut värittävät Mikon omia tuntemuksia.

"Mähän en näe värejä, en ymmärä valoja, en osaa käyttää softaa ja mukana on parisataatuhatta muuta pientä estettä. Dokkariin on tallentunut myös turhautumisen hetkiä, kun kaikki menee pieleen", hän kertoo.

Dokumentin ensimmäinen osa on nyt katsotavissa täältä ja jatko-osat tulevat katsottaviksi pian.

"Tässä meni hiukan pidempään kuin oli tarkoitus mutta se suurelta osin johtuu siitä, että nää asiat mulla aina kestää... Jengi ei oikeasti tajua sitäkään minkä duunin teen aina YouTube-videoiden eteen, jotka myös teen itse. Mutta ei se mitään, pääasia on, että pystyin tekemään tämän", hän toteaa tyytyväisenä.

Herranen on tehnyt myös tuoreelle sooloalbumille tapojensa mukaisesti lähes kaiken itse. Multi-instrumentalistin oma kädenjälki näkyy tällä kertaa myös tekoälyn avulla tehdyssä kansitaiteessa.

 

Epäsovinnaisuuden ja järjen valtava kliimaksi -albumin kappalelistaus:
1. Synnytään uudestaan
2. Rock ’n’ Roll
3. Kasvottomat
4. Tyhjyys
5. 10 Hyvää
6. Meitä ohjataan
7. Musta
8. Mittasuhteiden summa
9. Liekkejä

WEBSITE | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY