Suomalais-ranskalainen artisti yaya tuo musiikillaan uutta monikulttuurista soundia Suomen pop-kentälle debyyttisinglellään “Viimeistä kertaa”.

Artistin erottautuva ja vangitseva laulusoundi saa kuulijan pysähtymään viiltävien lyriikoiden äärelle. Debyyttisingle on kirjoitettu yhdessä Rita Behmin kanssa.

Kuuntele Viimeistä kertaa -single tästä Jasmine Lefrancois, artistinimeltään yaya, on suomalais-ranskalainen vaihtoehtopop artisti, jonka musiikki sijaitsee orgaanisen ja elektronisen musiikin välimaastossa. yayan viiltävät lyriikat kumpuavat oman elämän kokemuksista sekä nykyajan epäkohdista. Artistin ytimessä on tuoda Suomen musiikkikentälle uudenlainen monikulttuurinen naishahmo, jonka herkkä, tulinen, anteeksipyytelemätön ja aito tyyli pääsee kosketukseen kuulijan kanssa.

Myös artistin 30.8. julkaistu debyyttisingle Viimeistä kertaa on syntynyt yhdessä artistin päätuottajan Cecil Opian kanssa. Kaksikko onkin työstänyt artistin tulevia singlejä yhdessä pitkään.

“Cecil on uskomaton tuottaja, säveltäjä, kirjoittaja ja artisti sekä kaiken lisäksi kultainen ystävä. Meistä on tullut todella läheisiä musajuttujen ohella. Sanat, jotka ovat musiikissani keskiössä, syntyy luonnollisesti ja ammennetaan aiheet meidän välisistä keskusteluista. Siihen tarvitaan käytännössä vaan se että Cecil kysyy multa et mitä mul on mielen päällä ja seuraava biisi onkin jo tekeillä siitä hetkestä lähtien. Mun biiseistä kuuluu meidän vahva ja aito yhteys ja tarkoituksena on synnyttää raastavaa ja samalla ihanan samaistuttavaa musiikkia, joka toivottavasti yhdistää ihmisiä jotka ovat käyneet läpi tai käyvät läpi samoja teemoja”. Artisti kertoo kappaleiden synnystä.

Viimeistä kertaa -debyyttisingleä on ollut kirjoittamassa myös Suomen eturivi artisteihin lukeutuva Rita Behm. Kappale kertoo toksisen suhteen kierteestä.

“Viimeistä kertaa -single on saanu alkunsa sessarista, jossa olimme yhdessä studiossa pitkäaikasimman tuottajani ja voisi sanoa mun musa-alan isähahmon, Mats Takilan sekä Ritan kanssa. Mulla pyöri päässä ajatus toksisen suhteen addiktoivasta kierteestä, joka tuntuu välillä viiltävältä ja ikuiselta oravanpyörältä. Rita nappasi mun kelasta kiinni ja hänen kirjoittamat sanat päätyivät kertosäkeen ensimmäiseksi värssyksi, joka kiteyttää kipeäksi muodostuneen suhteen ytimen.” yaya lisää.

yaya:n kappaleiden sanoitukset ovat artistin omasta elämästä ja fiktiivisistä elementeistä koostuvia ympäristöä tutkiskelevia kokonaisuuksia, joissa voi kuulla vivahteita Etelä-Ranskalaisesta rennosta ja rosoisesta kulttuurista. yayan kappaleissa välillä melko synkkiäkin aiheita käsitellään kepeiden tuotantojen kautta.

Musiikillaan yaya toivoo voivansa rikkoa kulttuurillisia rajoja maiden välillä ja lisätä kulttuurillista moninaisuutta Suomen musiikkikentällä.

 

yaya somessa:
Instagram
TikTok