Rajaton rakkaus –musiikkikomedian ensi-ilta Varkauden Teatterissa 14.9.2024.

Teatterimme lavalle nousee kahdeksan vuoden tauon jälkeen tangokuningas Petri Hervanto Olavin roolissa. Varkauden Teatterin syksyn suurin tapaus ja satsaus on musiikkikomedia Rajaton rakkaus. Se on taivaallinen, edesmenneiden suomalaisartistien musiikilla rytmitetty esitys, joka alkaa kuolinsyyntutkija Anna Harjun (Marja Sundgrén) aloittaessa työpäivänsä tavanomaisilla rutiinitöillään. Päivä saa uuden käänteen, kun rajan tuolta puolen hänen elämäänsä saapuu yllättävä parivaljakko: ylioptimistinen Olavi (Petri Hervanto) ja vastarannan kiiski Topi (Pietari Pentikäinen). Herrat haluavat Annan selvittävän syyn artistien ennenaikaisiin poismenoihin.

Maanittelujen jälkeen tylsään elämäänsä kyllästynyt Anna ottaa tehtävän vastaan. Alkaa satumainen matka kohti tuntematonta. Annan ja Olavin välillä sinkoilevat ihastuksen kipinät sulavat rakkaudeksi, joka on samaan aikaan ehdottoman kiellettyä ja toisaalta täysin oikeutettua. Rakastavaiset tiedostavat, että ennen pitkää heidän tiensä eroavat. Uskaltavatko he uskoa ihmeeseen? Tämä säkenöivä musiikkikomedia kutsuu katsojat mukaansa taivaalliseen tarinaan, jossa sattumukset seuraavat toisiaan, mutta kaiken keskiössä on rakkaus.

Olavin roolissa Petri Hervanto

Erityistä säihkettä esityksiin tuo tangokuninkaan, Petri Hervannon, vierailu Olavin roolissa. Tämä suomalaisen iskelmämusiikin huippunimi vierailee Varkauden Teatterissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja tuo karismansa ja yleisön rakastaman läsnäolonsa esityksiimme. Petri Hervanto on tunnettu lavasäteilevästä persoonastaan ja taidostaan valloittaa yleisönsä, ja hänen vierailunsa Rajaton rakkaus - musiikkikomediassa tuo esityksiin aivan erityistä energiaa.
Edesmenneiden mestareiden musiikkia

Rajaton rakkaus -musiikkikomedia on täynnä tarttuvia sävelmiä kuten Kellä kulta, sillä onni, Pettävällä jäällä ja Elämän nälkä. Luvassa on yllättäviä käänteitä, jotka pitävät yleisön otteessaan viimeiseen sointuun saakka. Esitys sopii niin kevyen komedian ystäville kuin niille, jotka kaipaavat annoksen kotimaista musiikkiperinnettä modernilla twistillä. Rajaton rakkaus kuljettaa katsojan musiikin voimalla unohtumattomalle matkalle elämän ja kuoleman välimaastoon. Musiikkikomedia tarjoaa ripauksen mystiikkaa ja paljon naurua, mutta myös koskettavia hetkiä ja syviä tunteita.

 

Ohjaaja Ville-Veikko Valtanen kiteyttää

“Hattaran makuista ja pörröistä romanttista musiikkikomediaa tehdessä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle, toteaa ohjaaja Ville-Veikko Valtanen ja jatkaa: “Jälleen kerran Varkauden Teatterin työryhmä pitää huolen siitä, että teemme oman näköistä ja laadukasta musiikkiteatteria. Näytelmä todistaa uudelleen sen, minkä me kaikki tiedämme - Rakkaus on rajatonta.”

“En ollut kertaakaan nähnyt Hervannon Petriä näyttämöllä, mutta sain hänestä monta suositusta ja toivetta niin henkilökunnalta kuin yleisöltä. Kun tätä näytelmää suunniteltiin ohjelmistoon, oli ilmiselvää kysyä Petriä mukaan. Ja meidän onneksemme hän oli heti valmis!”, toteaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen hymyssä suin.

Rooleissa nähdään Petri Hervanto, Pekka Johansson, Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Saara Saastamoinen, Marja Sundgrén, Ville-Veikko Valtanen ja Juha Vuorinen. Heidän lisäksi rooleissa ovat myös Jussi Immonen, Miia Immonen, Tiina Ruutiainen ja Mirja Ryytty. Kapellimestarina toimii Sami Ruutiainen ja hänen lisäkseen bändissä soittavat Sami Harlin, Anssi Huotari/Hannu Borg ja Jouko Reijonen/Jukka Kolehmainen.

Käsikirjoitus on Mika Räinän, ohjaus ja projisoinnit Ville-Veikko Valtasen. Musiikin on sovittanut ja harjoituttanut Sami Ruutiainen. Koreografiat ovat tehneet Soisalo-opiston tanssinopettajat Anna Savolainen ja Piia Peräniitty, lavastus on Jani Jeulosen, pukusuunnittelu Sari Kirjavaisen käsialaa. Valoista vastaa Marko Etelärinne ja äänistä Jussi Heiskanen. Tarpeiston on valmistanut Mirja Ryytty. Kampaukset ja maskeeraukset ovat Miia Immosen.

Rajaton rakkaus saa syksyllä 2024 25 esitystä ja se jatkaa ohjelmistossa vielä keväällä 2025. Esityksen arvioitu kesto väliaikoineen on 2 tuntia 15 minuuttia.