Pianisti-säveltäjä Ivo Neame Sointi Jazz Orchestran vieraaksi syyskuussa

Kahdessa yhteiskonsertissa kuullaan Neamen jazzorkesterille kirjoittamia sävellyksiä, joiden sovitukset on räätälöity Sointi Jazz Orchestran kokoonpanolle.

Esityksen voi nähdä Kerava Jazz Festivaalilla sekä Kulttuurikeskus Crusellissa Uudessakaupungissa.

Syyskuussa Sointi Jazz Orchestran vieraaksi saapuu huikea brittiläispianisti Ivo Neame. Kahdessa yhteiskonsertissa Sointi Jazz Orchestra ja Neame esittävät Neamen jazzorkesterisävellyksiä, joita hän on kirjoittanut vuonna 2023 toimiessaan saksalaisen Cologne Contemporary Jazz Orchestran residenssisäveltäjänä. Lisäksi ohjelmisto sisältää kappaleita Neamen oman 12-henkisen yhtyeensä Glimpses of Truth -albumilta (2021). Konsertissa kuultavat versiot on sovitettu Sointi Jazz Orchestran kokoonpanolle.

Ivo Neame on kansainvälisesti tunnettu pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka on vakiinnuttanut asemansa yhtenä contemporary jazz -skenen innovatiivisimmista tekijöistä. Neame on tehnyt yhteistyötä mm. Frankfurt Radio Big Band ja London Sinfoniettan kanssa. Hänet tunnetaan oman yhtyeensä lisäksi erityisesti työstään mm. Phronesis ja Marius Neset Quintet -yhtyeissä sekä yhteistyöstä Hermeto Pascoalin ja Kenny Wheelerin kanssa. Neamen musiikkia on luonnehdittu hämmästyttäväksi sekoitukseksi virtuositeettia, hienostuneisuutta ja leikkisyyttä.

Konserteissa kuultavia sävellyksiä yhdistää rytminen rikkaus ja harmoninen hienostuneisuus. Kappaleissa on kuultavissa vaikutteitta mm. etelä-intialaisesta klassisesta musiikista, länsiafrikkalaisesta musiikista sekä uudesta eurooppalaisesta jazzista ja klassisesta musiikista. Sävellystyössään Neamea ovat inspiroineet mm. kirjailijoiden Roger McGoughin ja Douglas Adamsin tekstit.

Sointi Jazz Orchestra on innovatiivinen 17-henkinen kokoonpano, joka on 10-vuotisen historiansa aikana tottunut esittämään uusia sille räätälöityjä kokonaisuuksia. Sointi Jazz Orchestran konserttien solisteina on vieraillut omaäänisiä kansainvälisiä ja kotimaisia artisteja, kuten Mathias Eick, Anders Jormin, Aili Järvelä, Marius Neset ja Maria Faust. Yhtyeen kuudes studioalbumi Jäähyväiset julkaistaan 4.10.2024.

 

Ivo Neame & Sointi Jazz Orchestra
la 14.9.2024 @ Kerava Jazz Festival
Konsertti on osa Kerava Jazz Festivalin lauantain pääkonsertteja.

su 15.9.2024 klo 18 @ Kulttuurikeskus Cruselli, Uusikaupunki
Konsertin kesto n. 75min