Gasellit ja VilleGalle löivät hynttyyt yhteen kotikenttänsä tulipalossa menettäneen IF Gnistanin hyväksi

- Oulunkyläst ikuisuuteen (Gnistan Remix feat. VilleGalle) -kappaleen kaikki tuotot ohjataan Gnistanin Kipinärahaston hyväksi

Kuuntele Oulunkyläst ikuisuuteen (Gnistan Remix feat. VilleGalle) tästä Gasellit-yhtye heräsi heinäkuun puolivälissä keikkareissullaan järkyttäviin uutisiin. 100-vuotisjuhlakautensa kunniaksi ensimmäistä kertaa Suomen korkeimmalle sarjatasolle nousseen jalkapallojoukkue IF Gnistanin kotistadion Oulunkylässä oli yön aikana palanut maan tasalle. Samalla kotikenttänsä ja tärkeän harrastuspaikkansa menetti moni pohjoishelsinkiläinen lapsi ja nuori.

Meidän bändi on aikanaan perustettu siinä palaneen kentän viereisellä parkkipaikalla ja muutenkin Oulunkylä on meille erityinen kaupunginosa, jossa me ollaan saatu kasvaa ja toteuttaa itseämme. Olo tulipalon edessä oli melko voimaton, mutta meistä tuntui heti, että meidän on jollain tavalla päästävä osallistumaan kentän jälleenrakennukseen”, Gasellit kertoo.

Ideoinnin päätteeksi yhtye tuli siihen lopputuloksen, ettei heillä ole osaamista rakentaa uutta kenttää tai katsomoa, joten he päättivät auttaa tekemällä sitä mitä parhaiten osaavat - musiikkia. Mukaan hyväntekeväisyysbiisille yhtye sai myös Oulunkylästä kotoisin olevan räppäri VilleGallen. Asiat etenivät rivakasti ja viikon päästä idean synnystä uusi versio Oulunkyläst ikuisuuteen -kappaleesta olikin jo purkissa. Kappaleen alkuperäinen versio löytyy Gasellien vuonna 2021 julkaistulta ZEN-albumilta.

Meille oli tärkeintä, että biisin kaikki kaikki tuotot ohjataan Gnistanin toimintaa tukevaan Kipinärahastoon, jonka varoja käytetään nyt jalkapallokentän jälleenrakennukseen ja myöhemmin, uuden kentän ollessa taas kunnossa, vähävaraisten nuorten harrastustoiminnan tukemiseen”, yhtye kertoo.

"Me IF Gnistanilla olemme äärimmäisen kiitollisia Gaselleille ja VilleGallelle tästä upeasta eleestä. Tulipalon jälkeinen aika on ollut vaikeaa, mutta tämä hyväntekeväisyysbiisi tuo meille ja kannattajillemme paitsi toivoa, myös konkreettista tukea Kipinärahaston kautta. Sen lisäksi olemme saaneet biisistä hienon uuden ''anthemin'', joka on jo ehtinyt soida ottelutapahtumissamme ja tulee jatkossakin olemaan osa kotipelien tunnelmaa", IF Gnistanin markkinointi- ja viestintävastaava Frans Enala kertoo.

Lisätietoja Gnistanin Kipinärahastosta täällä: https://gnistan.fi/kipinarahasto

Gasellit somessa:
Instagram
TikTok