Michael Bleun viides albumi pureutuu nyky-yhteiskunnan epäkohtiin

Albumin fokusbiisi Jahti ottaa kantaa koulukiusaamiseen

Kuuntele tästä

Omaleimainen retromusiikin sanansaattaja Michael Bleu julkaisi 13.9 viidennen Futuristik Soul -nimisen albuminsa. Yhteiskuntakritiikillä ja mustalla huumorilla varustettu albumi pureutuu suorasanaisesti nykyajan epäkohtiin. Futuristik Soul on moniosaaja Michael Bleun taidonnäyte – se yhdistelee menneen ja uuden ajan poppia, R&B:tä sekä soulia. Albumilta löytyy myös yksi instrumentaali sekä kaksi spoken word -kappaletta. Fokusbiisi Jahti käsittelee koulukiusaamista väkivaltatilanteiden kautta, joita artisti itse todisti yläasteella.

"Tunnustellessani albumin teemoja tuntui se kaipaavan vielä lisää jotakin. Mieleeni ajautui vanhat muistot yläasteajan koulukiusaamiskuvioista. Tajusin, että tätä aihetta ei ole musiikissa kovin paljoa käsitelty. Päätin riisua silkkihansikkaat pois ja kirjoittaa kappaleeseen tekstin, joka hyökkää kasvoille eikä anna armoa sisältönsä puolesta. Musiikillisesti halusin korostaa samaa voimakkuutta ja taustalla kuullaankin orkesterisoundia, jota kuorruttaa iso kuoro."

Aiempien kappaleideni sanoitukset ovat käsitelleet paljon rakkautta, mutta tämän albumin kohdalla halusin tehdä toisin. Vuosien varrella ajatuksiini oli kertynyt paljon asioita, joista en ollut juurikaan puhunut missään. Ihmisten, luonnon ja koko maapallon voidessa huonosti levyn teema syntyi kuin itsestään. Kantaaottavia biisejä tai albumeita tehdään mielestäni Suomessa vähän ja senkin puolesta koin tämän tärkeäksi kutsumustehtäväksi", Michael Bleu kertoo.

Michael Bleu on noussut viime vuosina nostalgiannälkäisten musiikinystävien suosikiksi hurmaten niin indie-musiikin, soulin kuin perinteisemmän iskelmänkin ystäviä. Artisti on julkaissut tähän menessä neljä albumia, joilla ovat vierailleet mm. Antti Autio, F, Nalia ja Pekka Laine. Michael Bleun single Ikuisuus toimi Lapua 1976 -elokuvan tunnussävelmänä ja sai ensiesityksensä MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa. Bleun toistaiseksi suurin hitti Oi Oi nousi Radio Suomen ja Radio Suomipopin soittolistoille ja on striimannut Spotifyssa yli 700 000 kertaa.

Futuristik Soul -biisilista
1. Muistiläikkä
2. Jahti
3. Lainattu huominen
4. Juostaan karkuun
5. Alicia Silverstone '95
6. Itkuvideoita
7. Kaiken sais räjäyttää
8. Kruununperimys
9. Kaksi miinusta
10. Vihaa täynnä
11. Olivia
12. Linnunradan päässä
13. Ikuisuus

 

Michael Bleu syksy 2024
Pe 11.10. Helsinki, Korjaamo (levynjulkaisukeikka)
Pe 18.10. Tampere, Laterna
Pe 25.10. Vaasa, Doo-Bop Club
Pe 6.12. Tampere, G Livelab

 

Michael Bleu
Instagram | TikTok | Facebook
Youtube | Spotify