PALEFACE päivitti ”Lasten liikennelaulu”-klassikon tähän päivään

”Kun alkuperäisen laulun sanoja tarkastelee tarkemmin, on siinä vastuu turvallisuudesta sälytetty lapselle. On aika osoittaa vastuu niille, joille se ensisijaisesti kuuluu eli aikuisille kuljettajille”

Kuuntele ”Aikuisten liikennelaulu” tästä

Kappale on Valio Oltermannin jokavuotisen liikennekampanjan keskiössä Suomiräpin pioneeri ja perheenisänäkin kunnostautunut Paleface päivitti Georg Malmsténin ja Helena Eevan Lasten liikennelaulun tähän päivään. Kappale muuttui aikuisten liikennelauluksi, jossa vastuu liikenneturvallisuudesta siirretään lapsilta kuljettajille. Aikuisten liikennelaulu on nyt julkaistu suoratoistopalveluissa.

Lasten liikennelaulu on kaikille tuttu klassikko, mutta kun sen sanoja tarkastelee tarkemmin, siinä vastuu turvallisuudesta on vieritetty lapselle. 1950-luvulla ajateltiin toisella tavalla kuin nyt. On siis aika kääntää asetelma tähän päivään ja siirtää vastuu niille, joille se ensisijaisesti kuuluu eli aikuisille kuljettajille”, Paleface eli Karri Miettinen järkeilee.

Laulu on koulun aloitukseen ajoittuvan, Valio Oltermanni® -brändin jokavuotisen liikennekampanjan keskiössä. Laulun myötä Valio ottaa kantaa koululaisten puolesta ja herättelee keskustelua aikuisten kuljettajien vastuusta. Valio Oltermanni® -brändin tehtäväksi on määritetty olla perheiden puolustaja. Kouluteiden liikenneturvallisuuden puolesta on kampanjoitu säännöllisesti vuodesta 2019 alkaen, nyt jo neljättä kertaa.

Teillä liikkuu taas pieniä koululaisia, kun lukuvuosi käynnistyy viikolla 32. Tieliikenteessä loukkaantuneiden alakouluikäisten määrä on onneksi tasaisesti vähentynyt viime vuosina. 129 loukkaantumista vuonna 20221 on kuitenkin edelleen liikaa”, toteaa Liikenneturvan johtava asiantuntija Juha Valtonen.

Valio Oltermanni® on ottanut tehtäväkseen pienentää loukkaantuneiden koululaisten lukua entisestään.

Paleface on suomalaisen rap-musiikin legenda, joka on pitkän uransa ajan käsitellyt biiseissään yhteiskunnan epäkohtia. Hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti nuoret sekä vähemmistöt, ja hän on 8- ja 12-vuotiaiden tyttöjen isä. On vaikea löytää sopivampaa keskustelunherättäjää yhteiselle asiallemme. Musiikilla on voima herättää tunteita ja muokata jopa yhteiskunnallista liikehdintää. Virittämällä keskustelua vastuusta, voi liikennekäyttäytymisessä tapahtua muutosta”, Valio Oltermanni® brändistä vastaava markkinointipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Paleface eli Karri Miettinen on yli 20-vuotisen uran suomiräpin parissa tehnyt artisti, joka julkaisi keväällä uuden Autofiktio-albumin. Paleface on palkittu mm. Emma-palkinnolla ja Suomen Setlementtiliiton Ihmisen puolella -palkinnolla. Lukuisten soolona ja eri kokoonpanojen kanssa julkaistujen albumien lisäksi Paleface tunnetaan myös kirjailijana, kääntäjänä sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana.

 

Paleface somessa:
Instagram
TikTok