Singleillään Spotifyn Top50 -listalle noussut Ville Veikka julkaisi uuden singlen ”Alotetaan alusta”

”Teen biisejä lähtökohtasesti rakkaudesta musan tekemiseen ja koitan aina ettii sitä innostumisen tunnetta jonka aikoinaan koin ku rakastuin musiikkiin ja soittamiseen.”

Alotetaan alusta on toinen single Ville Veikan tulevalta debyyttialbumilta Kuuntele Alotetaan alusta tästä Ville Veikka on uuden ajan laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi tänään tulevan debyyttialbuminsa toisen singlen Alotetaan alusta. Aiemmin EP:t Tästä alkaa tulevaisuus ja Poika sekä tulevan albumin ykkössinglen Fillarit julkaissut Ville Veikka tunnetaan mm. Spotify-listan Top50:een nousseista kappaleistaan 100 asiaa ja Poltetaan tää maa feat. Ellis. Ville Veikka valittiin alkuvuodesta YleX Läpimurto 2023 -listalle.

Aitoudellaan ja herkkyydellään kuulijat hurmannut Ville Veikka kirjoittaa parhaillaan debyyttialbumiaan, jonka maailmaan nyt julkaistava single Alotetaan alusta jatkaa matkaa:

Tein tän biisin kertsin yksin joskus keväällä 2022. Jotenki toi sanaleikki ajotus ja ajatus -sanoista oli kiehtonu mua jo pidempään ja lisäks halusin tehä biisin tollasesta rakkaudesta, joka on jotenki niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Biisin idea ja tarina synty monesta paikasta, mutta inspiksenä toimi mm. Death Cab for Cutie, the National, Phoebe Bridgers ja Sally Rooneyn kirja Normal People. Biisiä oli tuottamassa Aleksanteri Hulkko ja Lauri Halavaara ja heidän käsissä tän biisin tarina heräs niin upeasti eloon ja biisiin saatiin ihanaa nostalgiaa ja kaihoa”, Ville Veikka kertoo.

Ville Veikan kulunut vuosi on ollut upea, sillä YleX Läpimurto -listauksen, toisen EP:n julkaisun ja 100 asiaa ja Poltetaan tää maa -kappaleiden menestyksen lisäksi artisti on aloittanut yhteistyön ohjelmatoimisto Alt Agencyn kanssa ja sitä kautta myös keikkailun. Omien keikkojen ohella Ville Veikkaa on nähty lämmittelijänä osalla Kuumaa-yhtyeen keikoista. Luonnollisesti myös uuden musiikin kirjoittaminen ja tulevan albumin tekeminen on pitänyt artistin kiireisenä.

”Albumin tekeminen on ollu aina yks mun unelmista. Oon miettiny albumin maailmaa ja konseptia jo pidemmän aikaa. Pikku hiljaa on alkanut syntymään biisejä ja albumin maailma on konkreettisemmin tulossa henkiin. Kokonaisuutena albumista tulee aika tarinallinen ja toivottavasti myös jollain tavalla maaginen. Haluun tuoda levyllä myös paljon valoa ja toivoa.

Teen biisejä lähtökohtasesti rakkaudesta musan tekemiseen ja jotenki koitan aina ettii sitä innostumisen tunnetta jonka aikoinaan koin ku rakastuin pienempänä musiikkiin ja soittamiseen. Toivon et voisin mun musalla tuoda aitoja tunteita, samaistuttavia tarinoita ja ehkä jotenki uudistaa tai jatkaa suomalaista laulaja-lauluntekijä -perinnettä.” Ville Veikka tiivistää.

 

Ville Veikka somessa:
Instagram
TikTok