Nelinkertaista platinaa albumillaan striimannut KUUMAA julkaisee uuden singlen

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta.

Solisti Johannes Brotherus kommentoi kappaletta:

Satama on kirjoitettu puutalossa kynttilöiden valaisemassa huoneessa sydäntalvella. Kappale kurottaa kohti tunnetta, jossa vapauden tuoma nosteisuus yhtyy katumuksen ristivetoon. Tutusta ympäristöstä irtaantuminen tuo mukanaan kolikon vaikean kääntöpuolen: Kaipauksen entiseen. Ihmissuhteiden ristiriitaisuus kiehtoo edelleen ja teema toimi sytykkeenä tälle kappaleelle, joka raottaa ovea meidän kolmanteen, keväällä julkaistavaan albumiin.

KUUMAAn kulunut vuosi on ollut historiallisen menestyksekäs. Helmikuussa bändi palkittiin Vuoden yhtyeeksi Emma Gaalassa ja maaliskuussa julkaistiin Hyvikset ja pahikset -albumi, joka on nyt striimannut nelinkertaista platinaa. Levy on julkaisustaan asti viihtynyt albumilistan kärjessä, joista jopa 16 viikkoa ykkössijalla. Albumista saatiin myös jo loppuunmyyty vinyylipainos, joka julkaisuviikollaan sijoittui fyysisen albumilistan ykköseksi. Albumin kappaleista yleisön suosikit Tulipalo sekä Ylivoimainen ovat peräkkäisesti olleet radioykkösiä ja Ylivoimainen on myös vuoden 2023 soitetuin radiobiisi. Elokuussa julkaistu single Tässä on kaikki striimasi heti julkaisustaan Spotifyn ykkössijalle. Kuluneen vuoden aikana yhtye on kerännyt suoratoistopalveluissa lähes 76 miljoonaa kuuntelukertaa.

Yhtye on keikkaillut ahkerasti läpi loppuunmyydyn kevätkiertueen sekä ison festarikesän. Lokakuussa yhtye julkaisi tulevalle keväälle jäähallikonsertin, jonka liput myytiin loppuun saman tien. Parhaillaan KUUMAA on kiertueella, joka huipentuu joulukuussa neljään peräkkäiseen Tavastian keikkaan.

KUUMAA on vilpittömyydellään lyönyt läpi koko kansan sydämiin – yhtye on kiistaton kotimaisen popin suunnannäyttäjä.

 

KUUMAA somessa:
Instagram / Facebook / TikTok