Popedan uusi laulaja on Olli Herman!

Kuvaaja: Sam Jamsen

Popedan alkuperäisen solistin Pate Mustajärven jättäydyttyä yhtyeestä, laulajan paikalle astuu kansainvälistä uraa tehnyt rock-laulaja Olli Herman. Herman tunnetaan kotimaisen Reckless Loven ja ruotsalaisen Crashdïetin entisenä solistina. Lisäksi hän on tehnyt suomenkielistä soolouraa.

Popedan uusi alku alkaa nyt
Pauli Mustajärven ilmoitettua jäävänsä pois yhtyeestä Ratinan stadionin jälkeisellä pysäkillä, aloin miettimään uutta laulusolistia, jonka kanssa jatkaisin Popedan ilon ja valon sanoman levittämistä jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan. Hämmästyttävintä oli huomata, kuinka paljon sain ’työpaikkahakemuksia’ solistin virkaan. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia solisteja. Lisäksi kaverit ja tuttavat ehdottelivat eri solisteja. Kaikkia ehdokkaita puntaroin ja harkitsin - kunnes kohtalo puuttui peliin”, avaa taustaa Costello Hautamäki.

Costello kärsi kesällä flunssasta, jonka takia ääni alkoi häipyä hänen soolokeikoillaan. ”Olli Herman oli käynyt edellisellä viikolla jo laulamassa Popedan Kuopion keikalla Kuuman Kesän, joten soitin Ollille ja kerroin, että olisi tällainen hätätilanne. Tulisitko varmuuden vuoksi paikan päälle, jos lauluääni katoaa soolokeikalla? Tsekkaa ja ota haltuun muutamat Popeda-biisit ja tuu mestoille.”

Olli Herman saapui paikalle. Costellon lauluääni alkoi kadota keikan edetessä ja Herman hyppäsi solistin paikalle. Yleisö oli villinä. ”Keikan jälkeen istuessani takahuoneessa ääni poissa, aloin miettimään, että näinkö kohtalo tarjosi minulle laulusolistin suoraan eteeni. Soitin Ollille ja kysyin, tahdotko?”, Costello muistelee.

Yllätyspuhelu
Olli Herman oli yllättynyt saadessaan puhelun Costello Hautamäeltä puhelun. ”Olo oli sellainen kuin olisi halolla päähän lyöty, eli pöllämystynyt, hieman ehkä hölmistynyt, mutta samaan aikaan myös erittäin otettu ja imarreltu. Ajattelin, ettei tätä puhelua voinut kukaan vielä hetki sitten kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin vain kävi, että Costello kysyy minua laulajaksi Popedaan. Ei minulla ollut kuin yksi mahdollinen vastaus antaa: Kyllä, tottakai minä tulen.”

Olli saapui Popedan treenikämpälle ja oli ottanut kaikki Popedan keikkabiisit hyvin haltuun. ”Sehän oli sitten siinä! Lisäksi koko orkesteri oli samaa mieltä, että Olli on mies paikallaan jatkamaan Popedan solistisia tehtäviä”, Costello kiteyttää.

Kevään ainoa keikka – kesällä festivaalilavoille
Popedan kevään ainoa keikka on Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30.3.2024. Lipunmyynti keikalle alkaa Tiketissä tiistaina 2.1.2024 klo 9.00. Yhtye kiertää myös festivaalilavoja tulevan kesän ajan. ”Rokki soi ja aurinko paistaa!”, Costello vinkkaa.

Yllättyneisyys on nyt vaihtunut muutamien bänditreenien myötä innokkuudeksi ja palavaksi haluksi päästä jo keikoille. Popeda on maailman paras rock-bändi. Sen musiikki ja erityisesti live-esiintyminen on puhutellut mua aina ja samasta rokkenrollin positiivisesta energiasta minutkin on valettu. On kunnia päästä mukaan”, kommentoi Herman.

https://popeda.fi
https://www.facebook.com/popedafc
IG: @popedaofficial