Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa!

Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa!

Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipaleen elämästä kertova teatteriesitys lähtee viiden kaupungin kiertueelle ympäri Suomen huhtikuussa. Tämä Satumaan kuningas -niminen esitys nähdään 5.4. Iisalmessa, 11.4. Hyvinkäällä, 12.4. Imatralla, 17.4. Lohjalla ja 18.4. Huittisissa.

Satumaan kuningas kertoo siitä, kuinka maalaistilan pienestä pojasta kasvoi suosittu tanssilavojen kiintotähti. Esitys on samalla kunnianosoitus Reijo Taipaleen levyttämälle Satumaa-kappaleelle.

Samainen esitys on nähty ja kahtena vuonna kesäteatteriesityksenä keräten tuhansien katsojien yleisöt ja kiittävät arvostelut. Reijo Taipaletta esittävälle Kari Hirvoselle kyseessä on ollut ensimmäinen mittava päärooli teatterilavalla. Marita Taavitsainen on puolestaan nähty monissa muissakin eri musiikkinäytelmissä ympäri Suomen, kuten Kari Tapio 15 kesää -esityksissä. Satumaan kuninkaassa Taavitsaisen roolina on Reijo Taipaleen Anita-puoliso.

Nuorta Reijo Taipaletta esittää lahjakas 14-vuotias pieksämäkeläinen Eikka Eronen, joka on esiintynyt jo vuodesta 2019 alkaen eri konserteissa ja teatteriproduktioissa, kuten nuorena Matti Nykäsenä Elämä on laiffii -näytelmässä Ränssin Kievarissa Jyväskylässä.

Satumaan kuningas -näytelmän on käsikirjoittanut Juse Venäläinen, ja sen ohjaa Jussi Myllymäki. Hirvosen, Taavitsaisen ja Eikka Erosen lisäksi mukana ovat Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen ja Juse Venäläinen. Koreografian on luonut Merja Kuisma, ja musiikista vastaavat Kultaisen harmonikan mestari Jani Helenius sekä Onnentähti-orkesteri.

Pro Finlandia -mitalilla ja lukuisilla muilla huomionosoituksilla palkittu Reijo Taipale menehtyi 79-vuotiaana huhtikuussa 2019. Hänen levytysuransa alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Taipaleen muita ikimuistoisiksi tekemiä lauluja olivat muun muassa Satumaa, Tähdet meren yllä, Tango Humiko, Sateen tango, Onnen maa ja Elämän parketeilla.

Satumaan kuningas -esitysten liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä ja Ticketmasterissa.

Esitysten tuotanto yhteistyössä: Polartuotanto Oy ja J. Jalkanen Oy