Mikael Saari odottaa innoissaan paluuta Kouvolan Teatteriin ja Kirkan saappaisiin

KIRKA-MUSIKAALI PALAA OHJELMISTOON SYKSYLLÄ 2024

Matti Laineen kirjoittama Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musikaali tekee toivepaluun Kouvolan Teatterin ohjelmistoon 10.10.2024 alkaen. Koronan jalkoihin vuonna 2020 jääneen musikaalin paluuta on toivottu laajasti yleisön keskuudessa, sillä kehuttu teos jäi monella näkemättä yleisörajoitusten takia. Kirkana nähdään valovoimainen musikaalitähti Mikael Saari, ja Sammyn roolissa Mikaelin oikea veli Markus Waara. Ohjaus on Niko Taskisen, koreografiat Antti Lahden, lavastukset Sanna Halmeen ja pukusuunnittelut Laura Dammertin käsialaa.

Liveorkesteria johtaa Iikka Kahri.

”Haluamme antaa onnistuneelle musikaalille sen arvoisen esityskaaren, ja päädyimme nostamaan sen uudelleen ohjelmistoon myös tästä syystä", kertoo teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi.

Musikaalin esityspäivät on julkaistu teatterin nettisivuilla ja liput ovat myynnissä. Kouvolan Teatterin esitysaikoihin tulee syksyllä muutos, ja elokuusta lähtien myös arkiesitykset alkavat kello 13 ja 18.

Kirka on osa suomalaisen popmusiikin historiaa

Kirill Kirka Babitzin on unohtumaton luku kotimaisen musiikin historiassa. Vaikka Kirka ei ollut ensimmäinen suomalainen rockia laulanut ja levyttänyt artisti, oli hän ensimmäinen todellinen rocktähti ja ikoni, joka villitsi kansan erityislaatuisella äänellään ja energiallaan. Kirka-musikaalissa nähdään monia tuttuja henkilöitä tähden elämästä sekä kuullaan rock- ja iskelmäkappaleita koko hänen pitkän uransa varrelta.

Nimiroolissa nähdään jälleen Mikael Saari, joka on innoissaan tulevasta:

On hienoa päästä takaisin Kirkaksi! Edellinen esityskausi jäi pahasti koronan hampaisiin, kun esityksiä jouduttiin toteuttamaan rajoitetuille katsojamäärille. Toki silloinkin vedettiin ilolla ja täysillä, mutta kyllä rockkonsertti elää ja hengittää paremmin isomman yleisön kanssa. Matti Laineen käsikirjoittama Kirka on sekä kiinnostava ajankuva että lämmin elämäntarina yhdestä suuresta suomalaisesta ikonista, joka oli samalla hyvin tavallinen ja samaistuttava ihminen. Tarjolla on rockilottelua hienolla bändillä ja kunnon keikkahuumaa!”

 

https://kouvolanteatteri.fi/