Tuore Emma-voittaja VILMA ALINA julkaisee neljännen albuminsa

Vilma Alina pohtii elämän hetkellisyyttä Polut kasvaa umpeen -albumilla

Vuoden Musiikintekijänä Emma Gaalassa palkittu Vilma Alina on juuri julkaissut neljännen albuminsa Polut kasvaa umpeen. Kokonaisuudelta on saatu ennakkoon singlet Paha tapa, Pidän susta irti, Mä kävin tääl ja Parasta elämää. Levyn sanoitukset ja sävellykset ovat tuttuun tapaan Vilma Alinan käsialaa. Hänen lisäkseen albumin tekijätiimissä ovat olleet mukana OP Vuorinen (kappaleella Mä kävin tääl) ja levyn vastaava tuottaja Ilkka Wirtanen. Tuoreella albumilla kuullaan ensimmäistä kertaa Vilma Alinan kädenjälkeä myös tuotannossa, helmikuussa julkaistulla singlellä Parasta elämää. 12 kappaletta sisältävän albumin viimeisellä raidalla Vika sivu vierailee Anna Puu, joka kirjoitti kappaleeseen oman säkeistönsä.

Tätä levyä tehdessä mua puhutteli elämän hetkellisyys. Se miten aika kuluu, me muututaan, kasvetaan yhteen, kasvetaan erilleen. Siellä missä joskus oli polku, jonka tunsit, on nyt ehkä vain ruohoa ja kukkia. Kun mahdollisia reittejä on lukematon määrä, mistä voi tietää oikean tien? Ajan kuluessa menneitä alkaa romantisoimaan, muistot värittyvät ja todellisuus vääntyy, kunnes meidän elämäntarina on jotakin todellisuuden ja oman mielikuvituksen välissä. Kristallipallolla ei nää tulevaa eikä takaisin voi palata. Lopulta meillä on vaan tää hetki.

Tein Polut kasvaa umpeen -albumia alusta asti levykokonaisuutta miettien. Olin säveltänyt ja sanoittanut suurimman osan levyä valmiiksi ennen kuin esittelin sitä yhtään kenellekään. Jollain tavalla halusin varmaan suojella mun omaa kipinää ja inspiraatiota, mikä tän levyn kanssa oli syttynyt. Tiedän, että Suomi on enemmän “mollimaa”, mutta mä halusin tehdä albumin, joka keskittyy haikeisiin duuribiiseihin. Semmosissa on mun mielestä aina ollut samaan aikaan jotain ihanaa ja mahanpohjaa sopivasti puristavaa. Tän albumin sävelkielessä on paljon valoa ja kepeyttä, vaikka teemoista löytyy sydänsurua ja kuolemaakin. Näitä biisejä säveltäessä oon myös enemmän kuin koskaan syleillyt mun klassisen pianonsoiton taustaa", artisti kertoo.

Suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden kärkijoukkoon lukeutuva Vilma Alina on julkaissut urallaan kolme studioalbumia (Ufoja 2016, Tulva 2019, True Crime 2021), jotka ovat kaikki ylittäneet kulta- tai platinarajan. Yhteensä laulajan musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 90 miljoonaa kertaa. Lahjakas laulaja-lauluntekijä kirjoittaa ja säveltää musiikkinsa itse, ja hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa isoiksi radiohiteiksi nousseet Paha tapa, Rikollinen, Syliin ja Palasina, joka oli ehdolla Emma Gaalassa Vuoden biisi -kategoriassa vuonna 2020. Vilma Alina palkittiin syksyllä 2020 Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnolla, ja viime kuussa järjestetyssä Emma Gaalassa Vuoden musiikintekijänä.

Vilma Alina somessa:
Instagram / TikTok / Facebook