A.W. Yrjänän ensimmäisen sooloalbumi Heliografi julkaistiin 15.3!

Kuuntele Heliografi tästä

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut lauluntekijä, kirjailija, runoilija ja muusikko A.W. Yrjänä julkaisi jo viidelle eri vuosikymmenelle ulottuneen levytysuransa ensimmäisen sooloalbumin 15.3. Levy julkaistiin Yrjänän pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Gabi Hakasen Vallila Music House levy-yhtiön kautta.

Yrjänä on työstänyt levyään viime syksystä lähtien tuottaja Erno Laitisen kanssa Inkfish studioilla Helsingissä. Heliografi-albumi julkaistiin lp- ja cd-formaateissa sekä striimauspalveluissa ja siltä on julkaistu yksi ennakkosingle, helmikuussa ilmestynyt kappale Juuret.

Yli kolmekymmenen vuoden ajan olen kirjoittanut suurimman osan yhtyeeni CMX:n kappaleista. Sen rinnalla on syntynyt musiikkia, jonka energia on omapäisesti erilaista kuin bändi-ilmaisu. Viime syksyn työstin taitavan ja rohkean työryhmän kanssa albumia, joka koostuu hyvin omakohtaisista lauluista. Muutamat ovat vuosien varrelta, suuri osa aivan uusia”, Yrjänä kertoo albumille päätyneistä kappaleista.

Albumin nimi Heliografi merkitsee valolla kirjoittamista.

Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät.

Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse”, Yrjänä jatkaa.

 

A.W. Yrjänä – Heliografi (Vallila Music House)

Julkaisu 15.3.2024

01. Olisipa tie
02. Ketju
03. Varjoihmiset
04. Juuret
05. Viisasten kivi
06. Isabel, Isabel
07. Tuonen tyttö
08. Korvaamaton
09. Jumal’ahjo
10. Heliografi
11. Taivaanvalaja (digi bonus track)

 

Heliografi-työryhmä:

A.W. Yrjänä - laulu ja kitara
Erno Laitinen - kitarat
Jarmo Saari - kitarat
Jussi Kinnunen - basso ja laulu
Oscar Gräsbeck - piano, koskettimet ja laulu
Jakke Saarinen - rummut ja lyömäsoittimet
Tapani Rinne - puupuhaltimet
Mikko Mustonen - vaskipuhaltimet

 

Albumin julkaisun jälkeen Yrjänä lähtee yhtyeineen 12 keikkaa kattavalle kiertueelle. Heliografi-kiertueen lipunmyynti on nyt käynnissä.

Heliografi-klubikiertue 2024

Ke 03.04. Helsinki, Tavastia-klubi
To 04.04. Tampere, Tavara-asema
Pe 05.04. Porvoo, Taidetehdas
La 06.04. Jyväskylä, Lutakko
To 11.04. Turku, Logomo Teatro
Pe 12.04. Hämeenlinna, Suisto
La 13.04. Lahti, Finlandia-klubi
To 18.04. Tuusula, Krapin paja
Pe 19.04. Kuopio, Maxim
La 20.04. Kempele, Pirilä-sali
Pe 26.04. Joensuu, Kerubi
La 27.04. Espoo, Sellosali

 

A.W. Yrjänä somessa:
Instagram