Uusi Joulushow saa ensi-iltansa jälleen marraskuussa

Syksyllä Kouvolan Teatterissa Kaaos kulisseissa

Kouvolan Teatterin syksyn ohjelmisto täydentyy, kun jo julkaistu Kirka-musikaali saa seurakseen viihdettä ja huumoria! Kouvolan Teatterin syyskauden avaa 14.9. Michael Frayn Noises off -farssi, josta Kouvolassa nähdään Mikko Koivusalon tuorein suomennos nimellä Kaaos kulisseissa. Maailman hauskimmaksi farssiksi kutsuttu teos kertoo teatterin tekemisen ihanuudesta ja kamaluudesta. Kyseinen teos on nähty suomalaisilla näyttämöillä vuosikymmenten varrella myös nimillä Ensimmäinen näytös, Ei ketään kotona, Saranat ja sardiinit, Tilanne päällään sekä Saako olla sardiini?

Ohjauksesta vastaa Jukka Keinonen (vier.), lavastussuunnittelusta Jukka Lindström (vier.), pukusuunnittelusta Sari Suominen (vier.), äänisuunnittelusta Kari Mitikka, valosuunnittelusta Esa Kurri ja maskeeraussuunnittelusta Janika Rikkola.

Rooleissa nähdään mm. Johanna Heimonen, Veli-Matti Karén ja Satu Lemola. Loput roolit ilmoitetaan myöhemmin.

Farssi teatterin tekemisen ihanuudesta ja kamaluudesta

Kaaos kulisseissa kertoo teatteriryhmästä, joka epätoivon vimmalla koettaa saada esityskuntoon perinteistä ovifarssia. Milloin on hukassa repliikit ja rekvisiitat, milloin kokonainen näyttelijä. Eivätkä edes ovet aina toimi. Ohjaajan hermot ovat riekaleina sotkuisten ihmissuhteiden, temperamenttisen työyhteisön ja lähestyvän ensi-illan ristipaineessa.

“Ja tämä kaikki on – hirvittävän hauskaa”, toteaa varsinaisen näytelmän ohjaaja Jukka Keinonen.

Jos teatterin tekeminen olisi niin kaoottista kuin tässä kuvataan, olisin jättänyt alan jo aikaa sitten. Samalla näytelmän ihmiset ovat tyyppeinä hyvin tunnistettavia ja rakastettavia. Kaaos kulisseissa on myös riemukas kuvaus työyhteisön erilaisista rooleista ja selviytymistaktiikoista.

Jukka Keinonen on monipuolinen teatterintekijä, joka 14 vuotta sitten päätti keskittyä ohjaamiseen. Tuosta päätöksestä on saatu nauttia myös Kouvolassa, jonne hän on aiemmin ohjannut mm. menestysteokset Älä pukeudu päivälliselle, My Fair Lady, Katri Helena sekä Onnen maa.

Syksyn muu ohjelmisto

Joulushow tulee paketoituna uuteen lahjapaperiin. Luvassa on täysin uusia sketsejä, naurua ja laulua – sekä paljon muuta yllätyksellistä ohjelmaa. Lupaamme vain sen, että hauskaa tulee olemaan ja ei-oota joudutaan myymään, joten muista varata lippusi ajoissa! Ohjauksesta vastaa Mari Kahri (vier.) ja käsikirjoituksesta koko työryhmä. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 9.11. lauantaina. Lisäksi jo julkaistu Kirka – Surun pyyhit silmistäni musikaali saa uusintaensi-iltansa 10.10. suurella näyttämöllä.

www.kouvolanteatteri.fi