Ilkka Alanko palaa soolomateriaalin pariin singlellä ”On”

”Olen tehnyt vuosien saatossa koko ajan myöskin omaa musiikkia ’pöytälaatikkoon’. Viime vuonna oli aikaa puuhastella ja antaa tulla. Annoin ja tuli.”

Neljä Ruusua päätti juuri yli 10 000 lippua myyneen Akustinen unelma -kiertueen

Kuuntele ”On” tästä Yli 40-vuotisen uran tehneen Neljä Ruusua -yhtyeen solistina tunnettu Ilkka Alanko tekee paluun soolomateriaalin pariin yli 10 vuoden tauon jälkeen juuri julkaistulla singlellä On. Neljä Ruusua sai juuri päätökseen menestyksekkään Akustinen unelma -kiertueen, jolle myytiin yli 10 000 lippua.

Mulle Neljä Ruusua on maailman hienoin bändi, ja tulee aina sitä olemaan. Siihen kuuluu lisäkseni kolme mahtavaa persoonaa, ja kaikilla meillä on myöskin oma elämämme. Pidettiin viime vuosi miltei kokonaan taukoa jaksaaksemme innostua toiminnastamme vastaisuudessa, ja se kannatti. Takana on uskomaton akustinen rundi.

Olen tehnyt vuosien saatossa koko ajan myöskin omaa musiikkia ’pöytälaatikkoon’. Viime vuonna oli aikaa puuhastella ja antaa tulla. Annoin ja tuli. Tein biisejä paljon, tuli innostavia, ja nyt minulla on mahdollisuus julkaista jotain!”, Ilkka Alanko kertoo.

Soolomateriaalillaan Alanko on positiivisen, toiveikkaan ja elinvoimaisen popin parissa. Alangon sävellykset ja sanoitukset ovat saaneet lopullisen muotonsa tuottaja Väinö Walleniuksen kanssa. On on ensimmäinen näyte Alangon uudesta soolomateriaalista, jota loppuvuosi tuo mukanaan lisää.

Sen verran elämänkokemusta On jo karttunut, että sentään jotain olen saattanut oivaltaa. Yksi ehdottomasti tärkeimmistä On se, että mitä rehellisempi, sitä parempi. Myös kohteliaisuutta ja diplomatiaa On pitänyt opetella, mutta se onkin täysin eri asia. On hyvä olla kun tietää, ettei kuseta ketään. On vaan se mikä On, ja tekee vaan sen mihin pystyy. Ja uskoo hyvään. Kun On puhdas omatunto, On ihmisen hyvä olla. Aamen.”, Alanko kuvailee.

Ilkka Alanko on julkaissut urallaan sooloalbumit Elektra (2009) ja Ruusuja (2010) sekä Neljä Ruusua -yhtyeen kanssa 16 albumia. Alanko on myös yksi Neljä Baritonia -kokoonpanon jäsenistä. Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, jonka albumeja on myyty fyysisinä tallenteina yhteensä yli 400 000 kappaletta. Striimejä kappaleille on kertynyt suoratoistopalveluissa yli 50 miljoonaa. Yhtyeellä on ollut uransa aikana huikeat 27 top20-radiohittiä.

 

Ilkka Alanko somessa:
TikTok
Instagram
Facebook