Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Semifinalistit on valittu -finalistit valitaan Hyvinkäällä la 25.5.

Kuva Marja Ollakka

Laululukilpailun Livekarsinta järjestettiin eilen Lempäälän Ideaparkissa kolmenkymmenenyhdeksän solistin voimin.

Näistä laulajista valittiin kaksikymmentä tangotaituria, jotka nähdään Hyvinkään Semifinaalissa lauantaina 25. toukokuuta. Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 13. heinäkuuta.

Vuoden 2024 Tangokuninkaallisten valinta on jälleen askeleen lähempänä. Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Livekarsinta järjestettiin tänään Lempäälän Ideaparkissa. Livekarsinnassa nähtiin kaikkiaan kaksikymmentä nais- ja yhdeksäntoista mieslaulajaa, joista kukin esitti yhden kappaleen Samuli Jokisen trion (Samuli Jokinen, Lotta Marie ja Matti Paatelma) säestämänä. Mieslaulajia oli yksi vähemmän yhden laulajan keskeytettyä kilpailun.

Eilen nähtyjen esitysten perusteella kilpailijoista puolet valittiin jatkamaan matkaa kohti Hyvinkääsalissa 25. toukokuuta järjestettävää Semifinaalia. Semifinalistit, kuten Livekarsinnan laulajatkin, valittiin puoliksi yleisö- ja puoliksi tuomariäänin. Semfinalistien joukossa on niin ensikertalaisia kuin aiemmin kilpailuissa mukana olleita solisteja. Katso kaikki semifinalistit alta.

- Tänään saimme paljon lisää arvokasta näkemystä siitä, miten kukin laulaja suoriutuu omasta osuudestaan orkesterin kanssa ja yleisön edessä. Paineen alla on suoriuduttava juuri oikealla hetkellä.

Laulaminen on yleisölaji. Se miten laulajat onnistuvat hurmaamaan paikalla olevaa yleisöä on hyvin tärkeässä osassa laulajan ammattia. Pitää pystyä koskettamaan ja jättämään tunnejälki. Näitä hetkiä oli ihana todistaa tänäänkin. Tuomariston päätökset eivät ole koskaan helppoja. Jouduimme pohtimaan pitkään, koska molemmissa sarjoissa oli useita potentiaalisia ehdokkaita, jotka olisivat voineet jatkaa kilpailua. Oman jännityksensä livekarsintaan toi vielä rinnalla kulkenut yleisöäänestys, joka päättyi vasta kun kaikki laulut oli laulettu. Valinnat tehtiin lopulta yksimielisesti, ja meillä on molemmissa sarjoissa potentiaalinen semifinalistijoukko, joiden kanssa kilpailu jatkuu kohti kirkkainta kruunua jo viikon kuluttua Hyvinkäällä, tuomariston puheenjohtaja Marko Maunuksela kertoo.

Livekarsinnan juonsi vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen. Tuomariston edustajista paikalla olivat tuomariston puheenjohtaja Tangokuningas Marko Maunuksela, vuoden 2003 Tangokuningatar Saija Tuupanen sekä laulajat Nina Tapio ja Meiju Suvas. Livekarsinta oli avoin yleisölle. Laulukilpailuun osallistui tänä vuonna noin 200 laulajaa, joiden joukosta yleisö- ja ammattiraati sekä tuomaristo valitsivat Livekarsinnan osallistujat.

LAULUKILPAILUN SEMIFINAALI JA FINAALI

Tänään valitut kaksikymmentä tangotaituria nähdään seuraavaksi Semifinaalissa, joka järjestetään lauantaina 25.5.2024 Hyvinkääsalissa. Semifinaalin juontaa vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen ja semifinalistien säestyksestä vastaa nelihenkinen liveyhtye. Semifinaalissa valta siirtyy tuomaristolle, joka valitsee Seinäjoella 13. heinäkuuta kisattavaan Finaaliin jatkavat kymmenen laulajaa. Hyvinkään Semifinaalia on mahdollista seurata paikan päältä, liput ovat ostettavissa täältä. Lue lisää kilpailun säännöistä ja kulusta täältä.

Tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan viettävän Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin juontaa Viivi Pumpanen ja Jaakko Saariluoma. Laulukilpailun Finaalin musiikista vastaa Samuli Jokisen 16-henkinen Finaaliorkesteri. Sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali että Juhlakonsertti näytetään suorana lähetyksenä Eveolla kanavapaikalla 17. Juhlavuoden kunniaksi Eveolla on nähtävissä tänä vuonna muutakin tangoihin liittyvää ohjelmaa. Kesäkuussa kanavalla näytetään Tangomarkkinat – Neljä vuosikymmentä -niminen sarja. Hyvinkään Semifinaali on katsottavissa suorana kanavan verkkosivuilta ja lisäksi Semifinaalista tulee koosteohjelma televisioon.

LAULUKILPAILUN SEMIFINALISTIT:

Naiset

Yleisön äänillä jatkoon

Keinänen Katariina, Lahti

Lindell Laura, Helsinki

Piippo Virpi, Pyhäntä

Suhonen Anniina, Naantali

Tuliniemi Sari, Kirkkonummi

 

Ammattiraadin äänillä jatkoon

Daniels Emma, Hamina

Hellsten Sari, Valkeakoski

Laitinen Miia, Jyväskylä

Saarinen Minna, Sastamala

Takarautio Janette, Tampere

 

Miehet

Yleisön äänillä jatkoon

Jefremoff Mika, Tornio

Kamula Jyrki, Pyhäntä

Kauppi Kullervo, Säkylä

Köngäs Ville, Tornio

Roth Jari, Ähtäri

 

Ammattiraadin äänillä jatkoon

Berg Robin, Lahti

Hautaniemi Harri, Ulvila

Lindgren Mertsi, Kerava

Rannila Kalle-Eevert, Vantaa

Remes Juha, Kuopio

 

Laulukilpailun vuoden 2024 tuomaristo:

Tuomariston puheenjohtajana toimii viime vuoden tapaan vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tuomaristossa istuvat Marco Bjurström, Meiju Suvas, Nina Tapio ja Saija Tuupanen.

www.tangomarkkinat.fi