Jonna Tervomaa julkaisee uutta musiikkia

Tervomaan uran kahdeksas albumi SUPERAURINKO ilmestyy elokuussa

Kuuntele Värit palaa tästä Viime vuonna niin tasavuosisynttäreitään, 40-vuotista laulajanuraansa kuin debyyttialbuminsa 25-vuotisjuhlia viettänyt Jonna Tervomaa julkaisee uransa kahdeksannen studioalbumin SUPERAURINKO perjantaina 30. elokuuta. Viime vuoden hurmokselliset juhlakeikat osoittivat, että Tervomaa on vahvemmassa vedossa kuin koskaan ja hänellä on annettavanaan paljon enemmän, kuin pelkkää nostalgiaa. Keikoilta tuttu vastustamaton energia ja poikkeuksellinen läsnäolo on saatu siirretyksi myös studioon, kun Tervomaa on valmistellut albumiaan koko kevään ja alkukesän ajan yhdessä tuottaja Väinö Walleniuksen kanssa.

Tulevalta albumilta on julkaistu toistaiseksi singlet Auringon eteen ja Strippaa mulle taas, ja nyt on kolmannen singlen Värit palaa vuoro.

”Värit palaa joskus yllättäen. Vaikka kun joku tuntematon hymyilee mulle lämpimästi.Värit palaa aina kun joku näkee mut. Tää laulu on tärkeä tekele. Siihen on kiteytynyt niitä kaikkia pelon ja ahdistuksen palasia, joiden kanssa tänäänkin kuljen eteenpäin. Välillä niitä palasia on enemmän ku jaksaa kantaa. Samaan aikaan on koko ajan mahis löytää ilon ja rakkauden palasia. Sitä opettelen joka hiton päivä. Miten se onnistuu? Sama teema on kiehtonut mua aina. Miten jaksaa elää oman näköistä elämää ja arvostaa samalla kaikenlaista muuta elämää kun maailmassa on niin paljon pahaa ja pimeyttä. Mistä löytyy siedettävä balanssi ilman, että laittaa päänsä pensaaseen tai juoksee piiloon? Jaettuna maailmantuskaa on helpompi kestää. Kohtaaminen pimeällä tiellä on merkittävä hetki”, Jonna kertoo.

”Uuden tekeminen on ollut mahtavaa pitkän yksin hauduttelun jälkeen. Olin jo kirjoittamassa rauhallista, mieteskelevää, lähes kuiskailevaa albumia, mutta sitten kaikki lähti oudoille raiteille, maailma meni kiinni ja muuta suurta tapahtui. Muutin suunnitelmaa. Nyt olen halunnut tehdä levylle lauluja, jotka menee ihon alle, mutta tuovat maailmaan samalla lisävoimaa ja hauskuutta. Keveyttä, mutta ajatuksia”, Tervomaa jatkaa.

Myös livepuolella tapahtuu uutta, sillä Tervomaa siirtyi äskettäin Warner Music Livelle vanhan yhteistyökumppaninsa Mikko Varjamon rosteriin. Kesällä 2024 Jonna kiertää Suomea seuraavasti:

Pe 14.6. Helsinki, G Livelab (Stripattuna)
Pe 28.6. Tampere, G Livelab (Stripattuna)
La 29.6. Oulu, Rotuaari Piknik
La 13.7. Hakamäki Piknik, Savitaipale
La 20.7. Vantaa, Tikkurila festivaali
La 27.7. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
La 17.8. Rytmiraide, Kurikka

 

Jonna somessa:
Instagram
Facebook
TikTok