Millainen on Suomalainen Superstara - Jambo ja Mikael Laurent julkaisevat yhteisbiisin

Kuuntele Suomalainen Superstara tästä Suomalainen Superstara lähtee Emma Gaalasta mökille kylvämään perunat kesää varten. Hän ei tunnista itseään, kun joku puhuu Suomalaisista Superstaroista. Suomalainen Superstara unelmoi omasta talosta ja puhuu mustikoiden kilohinnasta isovanhempiensa kanssa. Termin kahdesta sanasta, “suomalainen” ja “superstara”, tuntuu toisella olevan vahvempi rooli persoonan muodostumisessa ja se on niistä ensimmäinen. Meillä presidentti pelaa pipolätkää ja F1 –mestarit vastaavat haastatteluissa kysymyksiin, aivan kuin olisivat vahingossa sattuneet auton rattiin.

Suomalainen Superstara singlen takana ovat kaksi nousevaa artistia, jambo & Mikael Laurent. Kappale on samalla viimeinen singlelohkaisu Mikael Laurentin tulevalta albumilta. Biisi sai alkunsa Laurentin biisiaihiosta, joka johti artistien keskusteluun siitä mitä on suomalainen supertähteys ja mitä siihen kuuluu. Suomalainen Superstara singlen musiikkivideo julkaistiin sunnuntaina 18.8.

Suomalainen Superstara on meidän tulkinta tähteyteen liittyvistä asioista. Kertomuksessa on palaveria joissa sedät taas lätisevät, luuri piippaa niin et tulee hulluks, aina joku uus tarjous tai ehdotus, vaikka ainut mitä välillä tahtoisi olisi oma aika itsensä ja läheistensä kanssa. Ennen asia oli toisinpäin, aikaa oli ja haaveiltiin artistiudesta ja tähteydestä.” - Jambo ja Mikael Laurent kertovat.

Elektropopin estetiikkaan puettu single on kolmen minuutin mittainen tanssitauko siitä, mitä teit ennen kappaleen kuuntelua. Erikoisuutena mainittakoon biisin sisältävän suoran lainauksen eräältä suomalaiselta superstaralta. Artistit aloittivat kappaleen promootion jo kesän aikana, jakaen Suomalaisille superstaroille samalla titlellä olevia T-paitoja. Niitä on sittemmin nähty niin somessa, festarilavoilla kuin kaupungillakin.

Mikael Laurent
Mikael Laurent on biisinkirjoittaja ja YleX Nosteessa, sekä viimeisimpänä Klangin Fresh24’ ryhmässä noteerattu artisti. Tähän mennessä artisti on tehnyt yhteistyötä mm. NCO:n, Jaakko Kullan, Aaro630:n, Tupen, SAFIRA:n ja Nelma U:n kanssa. Mikael Laurentin musiikkissa yhdistyvät melodinen rap ja monipuoliset genrerajoja rikkovat tuotannot.

jambo
Jo uran alkumetreillä YleX:n Läpimurto -yleisöäänestyksen voittanut jambo on kerännyt itselleen laajan fanijoukon uniikilla musiikillaan, joka on sekoitus elektronisia meneviä soundeja, kehoa liikuttavaa RnB:tä ja luovia räp lyriikoita. Jambon vuonna 2022 julkaistu debyyttialbumi vapaa on streamannut kultaa ja albumin single ei nabbaa feat. Ville Galle toi artistille ensimmäisen Spotifyn top1 sijoituksen. Useita menestyneitä singlejä julkaissut jambo noteerattiin myös vuoden tulokas ehdokkuudella Emma Gaalassa alkuvuodesta 2024. Viimeisimpänä Mikael Gabrielin kanssa julkaistu L.OV.E -single on pysytellyt Suomen Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukossa ja jambon toinen albumi eläintarha on striimannut kultaa.

Viihdyttäjäksi itseään kuvaileva artisti ja biisinkirjoittaja kiertää parhaillaan tiiviisti keikoillaan ympäri Suomen bändikokoonpanon kanssa. Sata keikkaa viime vuonna tehnyt jambo nähtiin heinäkuussa Ruisrockin täydellä rantalavalla ja jambon eläintarha live-konsepti nähtiin myös. Blockfesteillä.

jambo somessa:
Instagram
TikTok

Mikael Laurent somessa:
Instagram
TikTok