TUURE KILPELÄISEN uusi sooloalbumi ulkona nyt

Tuure Kilpeläinen julkaisee uuden sooloalbuminsa Sanat jää ilmaan.

Albumilta on julkaistu vuoden aikana kolme singleä: Kaikki mihin oot tottunut, Astronautit ja Matkalla kotiin. Uudella soolomateriaalilla yhdistyy saumatta moderni tuotanto ja artistin tuttu, rakastettu ääni. KUUMAA-yhtyeestäkin tutun Johannes Brotheruksen tuottamalla albumilla on ammennettu inspiraatiota aina Billie Eilishistä David Bowieen.

- Halusin tehdä albumin täysin vailla ulkoisia paineita. Halusin, että kaikki syntyy sisältä päin tulevista tunteista ja ajatuksista. Luulin aluksi, että levystä saattaisi tulla tosi tummasävyinen, mutta mukana musiikissa kuuluu myös leikki ja ilo – oikeastaan koko levyn teossa teemana on ollut luova leikki. Siinä mahtavana apuna ja aisaparina on ollut tuottaja Johannes Brotherus. Olen todella ylpeä ja onnellinen siitä, mitä saimme aikaan, kertoo artisti.

Mittavan uran muusikkona tehnyt Tuure Kilpeläinen on lämmintä ja välitöntä energiaa yleisöön luova karhea ja samettinen tulkitsija. Aikaisemmin kuusi albumia Kaihon Karavaani -yhtyeen kanssa levyttänyt laulaja-lauluntekijä on kirjoittanut nykyklassikoiksi luettavia lauluja itselleen ja muille. Monipuolinen artisti on tehnyt musiikkia muun muassa Anna Puulle ja Vesa-Matti Loirille. Tuure Kilpeläinen voitti tänä vuonna myös Iskelmä-Finlandian ja on kautta aikain yksi nuorimmista palkinnon voittajista. Artisti on noteerattu useilla Emma-palkinnoilla, muun muassa Vuoden iskelmäalbumi (2010, 2011 ja 2012) ja Vuoden miessolisti (2011). Uusin albumi on Tuure Kilpeläisen kokonaisuudessaan kymmenes studioalbumi.

Uusi bändikokoonpano syksyn albumikiertuetta varten on myös muodostunut. Tuure Kilpeläinen esittelee uuden, nelihenkisen yhtyeensä perjantaina 24. marraskuuta Helsingin Tavastia-klubin levyjulkkarikeikalla.

Tuure Kilpeläinen nähdään albuminjulkaisukiertueella seuraavasti:

17.11. Hämeenlinna Suisto

18.11. Rauma Brummi

24.11. Helsinki Tavastia

25.11. Lahti Finlandia-klubi

01.12. Kotka Satama Areena

02.12. Kuopio Sawohouse Underground

05.12. Turku Teatro

08.12. Tampere Tavara-asema

09.12. Joensuu Kerubi

10.12. Kouvola Pato Areena

14.12. Espoo Sellosali

15.12. Seinäjoki Rytmikorjaamo

16.12. Jyväskylä Lutakko

 

Tuure Kilpeläinen somessa:
Facebook / Instagram / TikTok