Ihana lutka -sinkku esittelee Johanna von Hertzenin rockimpaa tuotantoa

Kappale kertoo monelle tutusta setämiehestä, joka on itsekin vähän soitellut ja jakelee elämänohjeita

Laulaja ja biisinkirjoittaja Johanna von Hertzen julkaisi 17.11 uuden singlensä Ihana lutka, joka on sinkkulohkaisu artistin tekeillä olevalta toiselta albumilta. Uudella kappaleella sekä tulevalla levyllä artistin rockimpi puoli päästetään valloilleen.

Ihana lutka -biisissä esitellään monelle esiintyjälle tuttu hahmo, joka esiintyy keikoilla rokkipoliisina ja arvostelee kaikkea ulkomusiikillista – kysymättä.

“Tämä biisi on pilke silmäkulmassa kirjoitettu, mutta valitettavasti myös täyttä totta. Toivon, että teksti kolahtaa sellaisiin ihmisiin, jotka tunnistaa siitä itsensä ja ymmärtää muuttaa käytöstään, jotta esiintyjät saisivat keskittyä työhönsä”, artisti kertoo singlen taustoista.

Musiikillisesti Johannan rajumpaa puolta esittelevä Ihana lutka -kappale syntyi, kun yhtye oli erään ravintolan avajaisissa esiintymässä. Idea tämän tyyppisestä tekstistä oli kuplinut mielessä jo tovin, mutta lopullisen sysäyksen se sai tämän keikkakokemuksen kautta.

“Keikan jälkeen eräs henkilö sanoi mua ihanaksi lutkaksi. Hän tarkoitti kommentin ihan hyvällä, mutta vieressä oleva puolisonsa suuttui ihan huolella. Meidän basisti Aki kommentoi heti, että tuosta täytyy tehdä kappale. Ei ollut kovin vaikea listata kaikkia muita arvosteluja ja kommentteja, joita olen tässä vuosien varrella saanut ja tiedän että moni kollegakin on”, Johanna muistelee.

Moniosaajana tunnettu Johanna von Hertzen on ehtinyt työskennellä musiikki- ja tapahtuma-alalla yli kymmenen vuotta. Yhdenvertaisuus, hyvinvointi ja taiteilijoiden jaksaminen ovat lähellä Johannan sydäntä ja nämä teemat näkyvät niin artistin musiikissa kuin kaikessa muussakin tekemisessä.

JOHANNA VON HERTZEN | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY