Liput kevään esityksiin ovat myynnissä – vierailuesitykset julkaistaan myöhemmin

KOLMEN ENSI-ILLAN KEVÄT KOUVOLAN TEATTERISSA

Kouvolan Teatterin kevät 2024 tuo tullessaan kolme ensi-iltaa. Kevään aloittaa karaokenäytelmä Kuumia aaltoja, joka viihdyttää klubilla 19.1. alkaen. Suurella näyttämöllä saavat ensi-iltansa tragikomedia Aina joku eksyy 27.1. sekä koko perheen näytelmä Ella ja kaverit – Paterock 11.4. Ohjelmistossa jatkavat Cabaret-musikaali ja Älä pukeudu päivälliselle -farssi. Kevään vierailuesitykset ja nuortenteatterin esitys julkaistaan myöhemmin.

Lipunmyynti kevään esityksiin on avautunut. Esityskalenteri on nähtävillä teatterin nettisivuilla osoitteessa www.kouvolanteatteri.fi.

Kevään ensi-illat

Anne Prokofjeffin Kuumia aaltoja on hävyttömän hauska karaokeshow. Se on musiikkikomedia karaokesta, kuumista aalloista, aikuisista naisista ja mokailun lahjasta. Tässä klubiesityksessä myös katsojat saavat laulaa mukana. Näytelmän ohjaa Tiina Luhtaniemi, ja rooleissa nähdään Johanna Heimonen ja Annina Rubinstein.

Yhteiskunnallisista teoksistaan tunnetun Reko Lundánin kirjoittama Aina joku eksyy on kertomus perheestä ja sen menettämisestä, anteeksiannon vaikeudesta, yksinjäämisestä ja itsensä löytämisestä. Tragikomedia kertoo Rinteen perheen tarinan 1950-luvulta tähän päivään asti. Teos liikkuu tunnetilasta toiseen sulavasti, jättäen katsojalle paljon ajateltavaa komedian keskellä. Ajattoman ja teemoiltaan puhuttelevan näytelmän ohjauksesta vastaa Mari Kahri. Rooleissa nähdään teatterin omien näyttelijöiden lisäksi vierailijat Minna Kivelä ja Jarno Hyökyvaara.

Ella ja kaverit – Paterock on Timo Parvelan kirjaan pohjautuva ja Katriina Honkasen sovittama ja säveltämä näytelmä kaikenikäisille. Vauhdikas ja mielikuvituksellinen seikkailu kertoo Ellasta ja hänen luokkalaisistaan sekä heidän opettajastaan. Yksi kaveruksista, Pate, ei tunnu millään oppivan kertotaulua ja niinpä hän päättää ryhtyä rokkitähdeksi. Ellan roolissa nähdään Satu Lemola ja Patena Markus Waara.

Ohjelmistossa jatkavat näytelmät

Ranskalainen farssi Älä pukeudu päivälliselle on Marc Camolettin kirjoittama maailmankuulu näytelmä, joka tuo iloa ja huumoria arjen keskelle. Avioliitto ei ole este vaan hidaste, kun vakiintunut ja hyvin toimeentuleva aviopari kaipaa vaihtelua elämäänsä, kumpikin tahoillaan. Pian päivällispöytä onkin katettu hätävalheilla, väärinkäsityksillä sekä oikeilla ja keksityillä suhteilla. Jukka Keinosen ohjaama farssi nähdään 23.3. asti.

Loistokas ja viihdyttävä Cabaret-musikaali vie katsojansa kuumankosteaan Berliiniin 1930-luvulle. Syntisellä Kit Kat Klubilla rakkaus kukoistaa ja kaikki on mahdollista ilman murheita. Hauskanpidon aika on kuitenkin ohi, kun univormuiset hahmot marssivat lähemmäs. Maiju Sallaksen ohjaama Cabaret on klassikko, joka on teemoiltaan pelottavan ajankohtainen. Musikaali nähdään ohjelmistossa 27.4. asti.

https://kouvolanteatteri.fi/