Sielunkumppanuus innoitti Aleksanteri Hakaniemeä kirjoittamaan uransa isoimman rakkauslaulun

Kuuntele Sielunkumppani tästä Juuri julkaistu Sielunkumppani on kolmas single Aleksanteri Hakaniemen ensi vuonna ilmestyvältä neljänneltä albumilta. Kappale kuullaan myös 25. joulukuuta ensi-iltaan tulevan Syke: Särkynyt sydän -elokuvan tunnuskappaleena.

Kun mun porukat eros mä mietin, että miten mä voin koskaan uskoa ikuiseen rakkauteen, kun se mun merkittävin esimerkki semmoisesta ei siihen pystynyt. Kun seurustelin, saatoin sanoa sen olleen rakkautta, mutta jälkikäteen huomasin epäilleeni, oliko se rakkautta alkuunkaan. Koin rakkautta, josta jälkikäteen mietin, että olisiko sen eteen pitänytkin taistella enemmän, mutta ei. Elämän varrelle mahtuu monia ihmisiä ja hyvä niin. Ne kaikki kasvattavat meitä. Sielunkumppanuus on kuitenkin asia erikseen”, Aleksanteri kertoo.

Mun vanhemmat ovat löytäneet myöhemmin uudet puolisot ja aikoinaan yhdessä puhelussa toinen vanhemmistani totesi, että ”onhan se (oma puoliso) välillä vähän hankala, mutta se on mun sielunkumppani”. Se sai ajattelemaan kuinka oikeat ihmiset he molemmat ovat rinnalleen löytäneet ja kuinka sielunkumppanuus on kaikkea muuta kuin loogista yhteenkuuluvuutta. Kuinka oikean ihmisen kanssa energiat ja palaset loksahtaa ja pitkä harhailu päättyy. Se on selittämätöntä, intuitiivista ja turvallista. Helppoa ja vaikeiden hetkien tullen, kaiken jaksamisen arvoista”, Aleksanteri jatkaa.

Sielunkumppani-singlen ja tulevan albumin tuottajana toimii Aleksanterin uusi yhteistyökumppani, muun muassa Egotripistä ja Kaihon karavaani -yhtyeestä tuttu Sampo Haapaniemi. Kappaleiden lyriikkapuolella Aleksanteria on puolestaan sparrannut alan grand old man, Pekka Ruuska. Tuleva albumi heijastelee Hakaniemen mukaan selkeästi elämänvaihetta, jonka aikana levyn kappaleet on tehty. Edellinen levy oli pohdiskeleva ja sisäänpäin kääntynyt, uusi single ja tuleva albumi taas ulospäinsuuntautunut ja täynnä vapauden tunnetta.

Viime levyn kohdalla olin rakentanut harmonian kääntämällä katseeni pois itselleni haitallisista asioista. Nyt tuijotan myös epäkohtiin armollisesti. Tuntui, että olen ensimmäistä kertaa valmis kirjoittamaan albumin biisit täysin yksin. Viimeisen kahden vuoden aikana olen kirjoittanut 50-60 biisiä, jotka tutkivat rakkautta eri näkökulmista. Tuleva levy on täynnä eksymistä, ahdistusta, kysymyksiä, helpotusta, iloa, alkua ja loppua. Tuntuu, että olen nyt valmis vastaanottamaan kaiken, mitä elämällä on tarjota ja kulkemaan selkä suorassa”, Aleksanteri kertoo.

Aleksanteri on aloittanut vastikään yhteistyön uuden keikkamyyjän kanssa, ja jatkossa hänen keikkojana myy MP-Viihde Agency.

Aleksanteri Hakaniemi somessa:
Instagram
TikTok
Facebook