Anne Mattila lähtee juhlakiertueelle

Kuvaaja Anneli Mattila

Koko kansan tuntema laulaja, lauluntekijä ja kuvataiteilija Anne Mattila täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja suuntaa sen kunniaksi juhlakiertueelle.

Anne Mattila on esiintynyt jo yli kaksi vuosikymmentä. Vuonna 1999 alkaneen levytysuran aikana Annen levyjä on myyty yli 300 000 kappaletta ja hänelle on myönnetty kahdeksan kulta sekä platinalevyä. Matkan varrelle mahtuu monta radioista tuttua menestyshittiä, muun muassa "Asfalttiviidakko", "Perutaan häät", "Kuivaa koivua" ja viimeisimpänä "Me puhuttiin". Viimeisin albumi "Tie jonka sydän valitsee" julkaistiin tänä vuonna.

Musiikkiuran lisäksi Anne on työskennellyt jo vuosia taidemaalarina.Vuodesta 2013 hänen ateljeenaan toiminut, Karvialla sijaitseva Annen taidekahvila on saavuttanut valtavat kävijämäärät, mutta nyt koittaa odotettu paluu yleisöjen eteen eri puolilla maata.

- Ensi vuonna palaan vielä vahvemmin takaisin esiintymislavoille ja on todella hienoa päästä juhlakiertueen merkeissä tapaamaan ihmisiä ympäri Suomea
On myös mahtavaa esiintyä erityyppisissä paikoissa ja tuoda tutut laulut hyvin intiimisti ja lähelle yleisöä, Anne kertoo.

Ainutlaatuisissa juhlakonserteissa tullaan kuulemaan kaikille tuttujen laulujen, kuten ”Perutaan häät”, ”Asfalttiviidakko” ja ”Taivaan kartta” lisäksi harvinaisempia kappaleita, läpileikkaus artistin pitkältä uralta. Kiertueella Annea säestää akustinen trio-kokoonpano.

Juhlavuosi käynnistyy tammikuun lopulla Savonlinnan Teatterista ja alkuvuoden kiertue päättyy toukokuun lopulla Karvian Taidekahvilaan.

Kiertuepaikkakunnat:
27.1. Savonlinnan Teatteri, Savonlinna
3.2. Kehräämö, Pori
10.2. Krapin Paja, Tuusula
11.2. Piikkiön kirkko, Piikkiö
24.2. Kalevan Navetta, Seinäjoki
2.3. Vuotalo, Helsinki
9.3. Tampere-Talo, Tampere
16.3. Poppari, Jyväskylä
17.3. Pato Klubi, Kouvola
27.4. Valkean Ruusun Areena, Ikaalinen
31.5. Taidekahvila, Karvia

Lisätiedot lipunmyynnistä:
www.annemattila.fi