Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kangasala Film Festival kokoaa yhteen Kangasalla tehdyt ja kangasalalaisten tekemät lyhytelokuvat, dokumentit, animaatiot ja musiikkivideot.

Elokuvafestivaali järjestetään huhtikuussa 5.–7.4.2024 Kangasala-talossa ja sen ympäristössä. Kangasala-talon oman elokuvateatteri K-Kinon valkokankaalla nähdään palkintosijoista kilpailevia lyhytelokuvia ja niiden ensiesityksiä. Lyhytelokuvakilpailun lisäksi tapahtumassa nähdään kokopitkiä elokuvia ja nautitaan monipuolisesta alan ohjelmasta.
Kangasala Film Festival -lyhytelokuvakilpailuun ilmoittautumien on alkanut

Lyhytelokuvakilpailuun voi osallistua maksutta kuka vain tiimi tai tekijä, kunhan tekijä on kangasalalainen, tai lyhytelokuva on Kangasalla kuvattu. Elokuvan tulee olla alle 15 minuuttia pitkä. Tyylilaji on vapaa; elokuva voi olla vaikkapa musiikkivideo, dokumentti, animaatio tai näytelty lyhytelokuva.

“Kangasala pursuaa elokuva-alan lahjakkuuksia, niin harrastaja- kuin ammattilaiskentällä, nyt ensimmäistä kertaa yhdessä! Olemme kovin innoissamme että pääsemme kokoamaan yhteen kaupungin virkeän elokuva-alan harrastajajoukon ja ammattilaiset. Kolmepäiväisessä ohjelmassa nähdään jännittävän lyhärikilpailun lisäksi runsas kattaus myös muuta ohjelmaa”, KFF tuottaja Tiia Ennala kertoo innoissaan.

Festivaali, joka kuuntelee toiveita

Lyhytelokuvien lisäksi festivaaliohjelman ympärille rakentuu monipuolinen kattaus elokuva-alan ohjelmia ja tapahtumia, jossa niin tekijät kuin katsojatkin pääsevät sukeltamaan alan kiehtovaan maailmaan. Luvassa on keskustelutilaisuuksia, tekijätapaamisia, palkintojuhla ja muuta mielenkiintoista koettavaa. Lyhytelokuvanäytösten ja kilpailun lisäksi festivaalilla nähdään myös ammattilaistuotantojen kokopitkiä elokuvia Kangasala-twistillä.

Nyt katsojat pääsevät vaikuttamaan mitä leffoja esitetään osana festivaalien ohjelmaa – kerro minkä kokopitkän elokuvan sinä haluaisit nähdä! Kummeli -elokuva, Herra Heinämäki, Sihja, vai jotain ihan muuta? Myös kokopitkien elokuvanäytösten tulee liittyä Kangasalaan; elokuvien tulee olla Kangasalla kuvattuja ja kangasalalaisten elokuva-alan ammattilaisten tekemiä kokopitkiä elokuvia.

Myös muut ohjelmatoiveet ja ideat festivaaleihin liittyen ovat tervetulleita.

Haluamme kuulla mitä festivaalikävijät haluavat ja toivovat tapahtumalta lyhytelokuvakilpailun ja kokopitkien elokuvanäytösten lisäksi. Haluamme tehdä tapahtumasta kävijöiden ja tekijöiden näköisen tapahtuman, joka vastaa kysyntään ja toiveisiin. Tapahtuman ohjelmisto tulee takuulla olemaan runsas ja monipuolinen kattaus. Nyt saa ideoida kanssamme!”, festivaalin tuottaja Tiia Ennala kannustaa.

Voit jättää elokuvatoiveesi ja ideasi meille täällä >>

https://forms.gle/QJeSSaAyBkA1YmpN8

Ilmoittautuminen Kangasala Film Festival -lyhytelokuvakilpailuun

Festivaaliohjelma pitää sisällään lyhytelokuvia, dokumentteja, musiikkivideoita ja animaatioita, jotka kisaavat voitosta ja pääpalkinnoista. Kilpailuun ennakkoilmoittautuminen on nyt avoinna. Pääpalkinnot julkaistaan tammikuun alussa – pysy kuulolla, lisätietoja tulossa lähiviikkoina.

Onko sinulla tai tiimilläsi Kangasalla kuvattu filmi, kuten lyhytelokuva, dokumentti, animaatio tai musiikkivideo tai joku muu alle 15 minuutin mittainen elokuva? Tai oletko elokuvan harrastaja tai ammattilainen, joka asuu Kangasalla tai olet kotoisin täältä? Hae mukaan lyhytelokuvakilpailuun ja lähetä meille elokuvasi!

Hakuaika on 15.12.2023– 31.1.2024. Tuomaristo valitsee monipuolisen kattauksen Kangasalla kuvattuja elokuvia tai elokuvia kangasalalaisilta tekijöiltä esitettäväksi Kangasala Film Festivaalien lyhytelokuvaohjelmistoon ja kilpailuun. Parhaimmat elokuvat palkitaan tuomariston palkinnoilla ja yleisöäänestyksellä!

Ennakkoilmoittautuminen on käynnissä jo nyt. Tammikuun alussa julkaistaan Kangasala Film Festival -lyhytelokuvakilpailun pääpalkinnot ja monipuolinen elokuvallinen ohjelmakattaus – pysy kuulolla!

Ilmoittautuminen mukaan lyhytelokuvakilpailuun on maksutonta.

Ilmoita elokuvasi mukaan täällä >>

www.kangasala-talo.fi/kangasalafilmfestival

Tapahtuman tuottaa Kangasala-talo ja elokuvateatteri K-Kino, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyökumppanit julkaistaan lähiaikoina. Tapahtumapaikkana toimii Kangasala-talo (Kuohunharjuntie 6, Kangasala).