Vuoden 2023 menestynein omakustanneartisti Henna Uoti julkaisi ensimmäisen englanninkielisen biisinsä

Poison or remedy -singlellä mukana Antti Reini

Viime vuonna Terveisin muuttunut -esikoisalbuminsa julkaissut ja sillä jo yli 4,3 miljoona streamia saanut Henna Uoti julkaisi 12.1 ensimmäisen englanninkielisen kappaleensa. Poison or remedy on uusi versio tasan vuosi sitten julkaistusta Rohtoa vai myrkkyä -singlestä. Kummallakin versiolla on myös mukana näyttelijä Antti Reini, joka tuo kokonaisuuteen syvyyttä kurkkulaulullaan ja shamaanirummuillaan.

Suomalaisen luonnon taikaa ja eksotiikkaa tihkuva biisi on loistava maistiainen kansainväliselle yleisölle Hennan tuotannosta, jossa moderni pop ja voimaannuttavat lyriikat lyövät kättä. Biisin musiikkivideon voi nyt myös katsoa täältä.

"Tässä ajassa, jossa ihmisten ahdistus ei katso valtakuntien rajoja, koin, että on oikea aika julkaista kappale, jonka toivon tuovan – vaikka se rakkauslaulu onkin – voimaa myös muualla", Henna sanoo ja lisää jatkavansa uraansa suomenkielisen musiikin parissa tänä vuonna.

Muun muassa stream-lukuihin perustuvan Suomen epävirallisen listan vuoden 2023 menestyneimmäksi omakustanneartistiksi noussut Henna Uoti teki albumillaan ja sen videoilla yhteistyötä muiden muassa Apocalyptican Paavo Lötjösen ja Katariina Sourin kanssa. Biisien ja soundimaailman takaa löytyivät esimerkiksi Petri Somer sekä Jesse Vainio. Terveisin muuttunut -nimikappale on kerännyt yksinomaan Spotifyssä jo yli 1 200 000 kuuntelua.

"Olen täydellinen esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa elämään rohkeaa ja oman näköistä elämää, alkaa tehdä sitä mitä rakastaa! Vaatii vaan periksiantamattomuutta ja rohkeutta seurata omaa sydäntään."

Henna Uoti suuntaa tänä vuonna myös keikoille yhtyeensä kanssa. Uran rakentamien on ottanut aikaa, mutta kaikella on ollut tarkoituksensa.

"Vaikeuksien kautta voittoon, ja levyä kuunnellessa kuulee voiman ja periksiantamattomuuden, ja olen suoraan sanoen helvetin ylpeä itsestäni. Olen rakentanut urani kuunnellen oikeasti sydäntäni ja itseäni, ja jotain olen oikein tehnyt kun näin kappaleitani kuullaan", Henna sanoo kiitollisena.

FACEBOOK | INSTAGRAM