PATE MUSTAJÄRVI esittelee herkempää puoltaan uudella singlellä

Uusi single Päästä pahasta ulkona tänään, kiertue tulossa syksyllä. Juuri julkaistu kirja kertoo viimeisen Popeda-kesän vaiheet.

Pate Mustajärvi näyttää herkemmän puolensa uudella, 16.2 julkaistulla singlellään Päästä pahasta. Aki Tykin, Jaakko Kiurun ja Topi Latukan käsialaa oleva Päästä pahasta on tunnetta täynnä oleva kappale ja se pitää sisällään kiitollisuuden osoituksen rakkaalle ihmiselle. Artisti itse kommentoi singleä näin: ”Tässä biisissä mua viehätti heti ensikuulemalta teksti, joka on tarpeeksi monisyinen, että sitä jaksaa kuunnella usemmankin kerran ja josta joka kuulemalla löytyy uusi kulma.” Pate Mustajärven edellinen single oli syyskuussa julkaistu Hei äijä.

Uuden singlen lisäksi on juuri saatu myös kirja Ratinaan se päättyi – 46 vuotta Popedaa, joka pohjautuu Mustajärven päiväkirja- ja kalenterimerkintöihin Popedan viimeisen keikkakesän 2023 ajalta. Kesäkiertueen lisäksi kirja avaa niitä tuntemuksia ja pohdintoja, jotka johtivat miehen päätökseen jättää bändi, joka toteutti hänen lapsuudenunelmansa rokkitähteydestä.

Lisää uutta musiikkia Pate Mustajärveltä saadaan läpi vuoden ja tien päälle artisti lähtee syksyllä Pelkkää Patee -kiertueen myötä. Kiertuekokoonpanossa yhdistyvät vankka kokemus ja nuori lahjakkuus, sillä Paten vierelle lavalle nousevat Mikko Kangasjärvi (piano), Santeri Kotamäki (kitara), Milla Heinonen (basso), Aleksi Ylimäki (rummut), Jari Latomaa (taustalaulu ja akustinen kitara) ja Päivi ”Capri” Selo (taustalaulu).

Pelkkää Patee -kiertue vie artistin seuraaville paikkakunnille:

5.9. Ylivieska, Akustiikka
6.9. Oulu, Madetojan Sali
7.9. Kajaani, Kaukametsä
12.9. Lappeenranta, Lappeenranta-Sali
13.9. Kuopio, Sawohouse (klubikeikka)
14.9. Kuusankoski, Kuusaasali
19.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali
20.9. Lahti, Sibeliustalo
21.9. Mikkeli, Mikaeli
3.10. Lohja, Laurentius-Sali
4.10. Porvoo, Taidetehdas
5.10. Kotka, Satama Areena
10.10. Rauma, Rauma-Sali
11.10. Tampere, Tavara-asema (klubikeikka)
12.10. Tampere, Tavara-asema
17.10. Jyväskylä, Paviljonki
18.10. Pori, Promenadisali
19.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo (klubikeikka)
30.10. Helsinki, Savoy-teatteri
31.10. Hämeenlinna, Verkatehdas

Pate Mustajärvi somessa:
TikTok / Instagram