Duosta bändiksi muotoaan muuttanut TELEKS julkaisi uuden albumin

Teleks-yhtyeen seitsemäs albumi on nyt julkaistu

Jo yli 20 vuotta menestyksekästä uraa luonut Teleks julkaisi 23. helmikuuta seitsemännen albuminsa Pähkähullu. Teleksin kokoonpanossa tapahtui syksyllä muutoksia, kun duosta muotoutui nelihenkinen bändi. Lapsuudenystävät Markus Koskinen ja Pepe Johansson ovat toimineet duona 2000-luvun alkupuolelta asti, kunnes viime syksynä joukkoon liittyivät rumpali ja tuottaja Sampo Haapaniemi sekä basisti Janne Rajala.

- Rakkaus koskettaviin lauluihin on Teleksin polttoainetta. Neljä vuotta sitten alettiin taas alusta. Olimme julkaisseet Onnen kaava -albumin juuri koronan alettua. Istuimme alas, niinkuin aiemminkin, ja aloimme tehdä uusia lauluja. Markus totesi jossain vaiheessa, että neljän vuoden aikana olemme saaneet noin 80 uutta laulua jonkinlaiseen välivaiheeseen. Niistä alkoi hahmottua meidän uusi levy.

Ja sitten syntyi bändi. Halusimme jatkaa matkaa nelihenkisenä bändinä, koska olemme kuitenkin, loppujen lopuksi bändijäbiä. Mukaan pyydettiin Sampo ja Janne, molemmat tuttuja jo vuosien varrelta. Tän levyn tekeminen on ollu innostavaa ja liikuttavaakin, kun teimme sitä bändillä – ihan kuin oltais taas oltu 2000-luvun taitteessa ja treenikämpällä. Odotamme innolla, että pääsemme näyttämään miten tämä homma tänään sykkii, yhtye kertoo.

Teleksin kahdelle vuosikymmenelle mahtuu isoja kestohittejä, jotka ovat eläneet kuulijoiden sydämissä pitkään. Parhaiten yhtye tunnetaan hiteistään Siivet, Tuulilasin nurkkaan ja Kotimatkalla, jotka soivat edelleen säännöllisesti radioissa. Vahvan radiotaustan lisäksi Teleks on menestynyt aikaisemmalla tuotannollaan myös Spotifyssa. Siivet ja Tuulilasin nurkkaan ovat kumpikin ylittäneet siellä platinarajan ja Kotimatkalla kultarajan. Uuden albumin julkaisun lisäksi Teleks on aktivoitunut myös keikkarintamalla muutaman vuoden tauon jälkeen. Tulevat keikat näet alta.

Keikat:

23.3. Tampere, YO-talo
6.4. Helsinki, M/S Viking Cinderella
20.4. Vantaa, Skenesali
10.5. Helsinki, Korjaamon Vintti
11.5. Espoo, Louhisali
28.6. Haapajärvi, MyPub Goes Kasino
12.7. Kangasala Fest
8.8. Tuusula, Krapin Paja

Teleks somessa:

Instagram / Facebook / TikTok