Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus tuo Naantalin Teatterin lavalle jännittävän seikkailun yökoulussa

Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus tuo Naantalin Teatterin lavalle jännittävän seikkailun yökoulussa

Naantalin Teatterin kevätkauden avaa Jari Mäkipään käsikirjoittama ja Minna-Stiina Saaristo-Vellingin dramatisoima Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus. Teatterin lasten ja nuorten näytelmän ohjaa Katariina Salonen ja se saa ensi-iltansa 9.3.
Näytelmässä näyttelee seitsemän paikallista lasta ja nuorta. Erilaisissa rooleissa nähdään Elli Nukari, Artturi Laine, Melina Vilpo, Lotta Hervanto, Emilia Qin, Isla Palosaari ja Nooa Neulanen.

Etsiväkerho Hurrikaani eli viidesluokkalaiset Jenni, Jesse, Karoliina ja Matias kaipailevat rikoksia ratkottavaksi.Onneksi yökoulu ja erityisesti koulun arvoituksia pursuava kellari tuovat mysteerejä kerrakseen nelikon elämään. Onko joku opettajista rikollinen? Piinaako koulua oikea aave? Onko kaikissa kouluruuissa aurajuustoa? Hurrikaanilaisilla on vihdoin tehtävä!Siispä taskulamput esiin ja kohti sähkökatkon pimentämää kellaria!

Etsiväkerho Hurrikaani korostaa ystävyyden ja yhteistyön merkitystä

Näytelmä on vauhdikas ja koominenkin koululaisjännäri, mutta taustalta löytyy myös opettavaisia teemoja. Etsiväkerho Hurrikaani koostuu oppilaista, joilla jokaisella on omat vahvuutensa. Yhdessä he muodostavat tiimin, jonka jokaista jäsentä tarvitaan kammokellarin mysteerin ratkaisemiseen. Näytelmä onkin hyvä muistutus siitä, että yhteistyössä on todellista voimaa.

Näytelmän ohjaava Katariina Salonen kertoo harjoituskauden olleen energinen.
- Tämän lapsiryhmän ohjaaminen on ollut erityisen palkitsevaa. Innostusta ja hauskuutta on riittänyt, mutta myös suuria onnistumisen, oppimisen ja oivaltamisen hetkiä niin ohjaajalle kuin varmasti myös esiintyjille.

- Pidän kovasti hauskoista roolisanoista ja ihanista hetkistä harjoituksissa”, etsivänelikossa Jennin roolihahmoa näyttelevä Elli Nukari, 13, toteaa ja jatkaa - Olen saanut paljon kavereita ja odotan innolla ensi-iltaa ja Jennin päättäväisyyttä.
- Kyllä, on ollut hauska eläytyä oman rooliin ja löytää samankaltaisuuksia itsensä ja hahmon väliltä,” muun muassa koulun keittäjää Aurajuusto-Anitaa näyttelevä Emilia Qin, 12, komppaa.
- Ja kun harjoittelee tarpeeksi, se on yllättävän helppoa! hän virnistää.

Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus tarjoaa jännittävää viihdettä ja kiehtovaa mysteeriä, mutta antaa myös katsojilleen jotain ajateltavaa. Se muistuttaa meitä siitä, että ystävyys ja yhteistyö ovat voimia, jotka voivat muuttaa maailmaa - tai ainakin paljastaa kammokellareiden salaisuudet.

Etsiväkerho Hurrikaani ja Kammokellarin arvoitus esitetään Naantalin Teatterissa 9.-30.3.2024.
Näytelmää ei suositella alle 7-vuotiaille.
Etsiväkerholaisten jälkeen Naantalin Teatterin lavan valtaa aikuisten työryhmän näytelmä Sherlock Holmes. Teija Söderholmin ohjaama näytelmä saa ensi-iltansa 13.4.2024.