Miina Mikkonen & Päivi Lepistö julkaisivat hyvän mielen bilesinkun Asterix vai Obelix

Miina Mikkonen & Päivi Lepistö julkaisivat hyvän mielen bilesinkun Asterix vai Obelix

Kappaleen tuotannossa mukana nippu suomalaisen musiikin kovimpia tekijöitä

Miina Mikkonen ja Päivi Lepistö yhdistivät jälleen voimansa tuottaja-säveltäjä Tuomo Vähä-Pesolan kanssa uudella singlellään Asterix vai Obelix. Yhteistyö Vähä-Pesolan kanssa alkoi pari vuotta sitten, kun Miina ehdotti, että haluaisi soolojulkaisujensa ohessa laulaa dueton ystävyydestä Päivin kanssa. Tuomo innostui ja sävelsi kasarivaikutteisen, tarttuvan Sisko hei! -singlen, jonka Päivi onnistuneesti sanoitti. Biisi on myös tuttu muun muassa Radio Suomen kanavalta.

Asterix vai Obelix on jatkoa sekä kolmikon yhteistyölle että ystävyys -teemalle. Sanoittajana on toiminut tällä kertaa Sana Mustonen. Asterix vai Obelix on hyvänmielen linjalla ja tanssittavalla kasaripoljennolla eteenpäin sykkivä kappale.

Biisissä kaksi ystävätärtä pohdiskelee, kumpi miehistä olisi parempi vaihtoehto, Asterix vai Obelix? Tällaisia juttujahan tytöt yhdessä pohtivat! Tyylilajiksi valittiin tällä kertaa kasaridisco, sillä haluttiin jatkaa hyvänmielen linjaa ja lisätä tanssittavuutta. Kuuntele ja kokeile meneekö jalan alle!”, Miina ja Päivi kertovat.

Kappaleella on mukana todellinen suomalaisen populaarimusiikin ykköskoneisto – kitaroista vastaa Jarmo Nikku, bassosta Harri Rantanen ja rummuista Anssi Nykänen. Tuomo Vähä-Pesola taas antoi panoksensa sävellyksen ja sovituksen lisäksi myös koskettimiin.

Miinan ja Päivin yhteistyö duona sai alkunsa jo vuonna 2007, kun he lauloivat Back to the Rainbow -kiertueella taustoja kokoonpanossa, missä solisteina toimivat Graham Bonnet & Joe Lynn Turner. Kiertueen muut muusikot oli koottu Yön sekä Popedan riveistä.

IG: @miinaofficial | @paivilepistoartisti | @tumppivahapesola

SPOTIFY: MIINA | PÄIVI | TUOMO