Sinitaivaan 22.3. julkaistulla EP:llä lattaritunnelmia ja omia sävellyksiä

Tulossa myös minidokumentti

Suositun Sinitaivaan kevät tuo tullessaan singlejulkaisujen jatkoksi EP:n, jonka nimeksi on valikoitunut Sinitaivas – Elävänä Finnvoxissa. Maaliskuun 22. päivä suoratoistopalveluissa julkaistulta EP:ltä on julkaistu radioissakin soineet Jonkun toisen häät, Matka ja uusimpana 8.3. julkaistu Kokeile mun kanssa, josta nähtiin juuri musiikivideo. Levyn kappaleissa on mm. lattaritunnelmia, lukuisten puhaltimien taikavoimaa sekä santanamaista kitarasoundia. Kolmeen levyn kappaleeseen sävellyksen on tehnyt Sinitaivaan Jape Pasma. Lisäksi mukana on kaksi coveria.

Kuuntele EP Spotifyssa.

Levyn kappaleet on soitettu aitojen soittimien kanssa legendaarisella vuonna 1965 valmistuneella Finnvox-studiolla. Kokonaisuus onkin poikinut tämän levyn ympärille jouhevan teeman, josta solistina toimiva Juha-Matti "Juhis" Ahola kertoo:

”Viiden kappaleen EP on ollut useallakin tavalla unelmien täyttymys. Olemme pääseet tekemään äänityksiä Suomen legendaarisimpaan studioon, legendaarisimman tuottajan Mika Toivasen kanssa, joka ymmärtää mistä tässä hommassa on kyse, ja mikä on orkesterin juttu. Kappaleissa yhdistyy useita intohimojani, kuten puhallinsoittimien sekä rautalankasoundin yhdistäminen, jämäkkään perkussiviseen pohjaan soitettuna. Oli myös hienoa coveroida erään suurimman esikuvani Julio Iglesiaksen kappale Abrazame, joka on kääntynyt suomeksi Sua syleilen.

EP:stä painatetaan kesän alussa pieni keräilypainoserä.
Minidokumentti kesän alkuun

Studiolta nauhoitettiin minidokumentti, joka on Sinitaivaan tarina siitä, miten yhtye pyörittää arkeaan, ja miten he halusivat toteuttaa oman haaveensa levyttää legendaarisella studiolla. Projektissa kaikki yhtyeen jäsenet pääsevät ääneen. Dokumentin on toteuttanut Mika Toivanen, ja se nähdään mm. Sinitaivaan Youtube-kanavalla (julkaisupäivä myöhemmin / tiedotteen lopussa ennakkokatselulinkki).

17 vuotta keikkailleen orkesterin tahdille ei loppua näy ja albumejakin on syntynyt jo kuusi. Yhtye on tunnettu tinkimättömästä esiintymisestään ja 6-henkisessä bändissä soittaa mm. kaksi puhallinsoittajaa, joka erottaa bändin genren muista yhtyeistä. Katso keikkakalenteri.

Sinitaivas kokoonpano:

Juha-Matti Ahola – rummut, laulu
Jukka Lehtimäki – koskettimet, haitari, laulu
Jarno Pasma – basso, laulu
Jani Luoma – kitarat, laulu
Jyri Laitila / Viljami Heikkinen – puupuhaltimet, perkussiot
Tommi Jalo – vaskipuhaltimet, perkussiot

sinitaivas.com
IG instagram.com/sinitaivasorkesteri/
Face facebook.com/sinitaivasorkesteri
Youtube >
Spotify >