Pop-artisti Saagan uusi single on surumielinen tarina sukujuhlista

 "Syntymäpäivät ja hautajaiset muistuttavat toisiaan
Näillä mailla, joiden pihoilla kasvaa vain varjoja"

Kuuntele tästä

Laulaja-lauluntekijä Saaga julkaisi juuri menevän, mutta melankolisen singlen Syntymäpäivät ja hautajaiset, joka käsittelee suomalaisuutta, vaikeita perhesuhteita ja surullisia ihmiskohtaloita. Pop-kappale vie kuulijan koskettavalle matkalle takaisin kotiseudulle, jossa vuodet kuluvat, mutta mikään ei muutu. Biisin tarttuvissa melodioissa sekä bändivetoisessa tuotannossa on kuultavissa vaikutteita mm. Leevi and the Leavingsistä, Maustetytöistä sekä Fleetwood Macista. Saaga kertoo kappaleesta seuraavasti:

"Kävin eräissä sukujuhlissa, joista minulle jäi merkillinen olo. Jonkinlainen sekoitus surua, nostalgiaa, kaipuuta ja rakkautta. Aloin pohtia juuriani ja suomalaisuutta. Kulttuuria, jossa paljon tunteita jätetään näyttämättä ja asioita sanomatta. Ja kuinka monet asiat tehdään vain sen vuoksi, että se on perinne. Kotiin palattuani syntyi tämä laulu. Näytin sen tuottajalleni Aake Lämsälle ja teimme sen yhdessä loppuun. Tämän laulun kirjoittaminen herätti erityisen paljon tunteita meissä molemmissa, ja se on yleensä merkki siitä, että ollaan tärkeän aiheen äärellä."

YleX Nosteessa -osiossa noteerattu Saaga on Torniosta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä sekä runoilija. Saagan musiikki on sekoitus pehmeää ja melankolista bedroom poppia, jossa yhdistyvät elektroniset ja akustiset elementit. Nykyään Helsingissä vaikuttava artisti on tehnyt musiikkia 12 vuoden ajan keskittyen viimeiset kuusi vuotta nykyiseen projektiinsa. Tähän mennessä Saaga on julkaissut EP:n sekä kuusi singleä, joista suurin osa on soinut mm. YleX:llä. Syntymäpäivät ja hautajaiset on kolmas single Saagan tulevalta debyyttialbumilta.

Saaga
Instagram | TikTok | Youtube