Legendaarisen Neumannin roolissa nähdään kaksi huippunäyttelijää

Dingo-musikaali sai ensi-iltansa Tampereen Komediateatterin katetussa kesäteatterissa kesäkuun alkupuolella. Musikaalin ovat kirjoittaneet monista kesäteatterimenestyksistä tuttu kaksikko Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kanerva myös ohjaa esityksen. Legendaarisen Neumannin roolissa nähdään kaksi huippunäyttelijää: Joel Mäkinen (7.6.–19.6.) ja Saska Pulkkinen (4.7.–17.8.).

Dingo-musikaali on ensimmäinen täysmittainen musikaali Tampereen Komediateatterin Kesäteatterissa. Aiemmin teatterissa ollut musiikkipitoisia lastennäytelmiä, mutta ei tässä mittakaavassa. Vuonna 1999 Komediateatterissa tehtiin operetti Valkoinen hevonen, mutta se on toisen lajin musiikkiteatteria.

Komediateatterin kesätarjonta on vuosien mittaan vaihtanut aika ajoin tyylillistä sisältöään. 90-luvun puolivälissä tehtiin esim. kolme Leena Härmän Tampereelle sijoittuvaa komediaa, 2000-luvun alussa puolestaan valmistui kolme Arto Paasilinnan romaaniin perustuvaa näytelmää ja niiden jälkeen alkoi farssikausi. Sittemmin ohjelmistossa on ollut myös jännitys- ja maalaiskomediaa sekä komediaa kotimaasta ja ulkomailta. Kesä näyttää, tuleeko musikaaleista seuraavien vuosien teema.

"Dingo-musikaali erottuu vastaavista teoksista edukseen monella tavalla. Sen käsikirjoitus sekä musiikkidramaturgia ovat ammattitaidolla harkittuja ja varsin onnistuneita. Tuntuu kuin Neumann olisi jo 80-luvulla säveltänyt nämä laulut omaan tarinaansa. Ehkä näin on alitajuntaisesti tapahtunutkin", pohtii teatterinjohtaja Panu Raipia.

Ohjaaja Otto Kanerva on tuonut mukanaan omia luottopelaajiaan aiemmista tuotannoista, kuten Lasse Norreksen roolissa nähtävän Eppu Salmisen. Uusina joukoon tulevat muun muassa Matleena Junttanen (Devil) sekä Saska Pulkkinen (heinä- ja elokuun Neumann).

Alla lisätietoa näytelmästä:

DINGO

Miksi tehdä siitä musikaali?

Ja vastaus:
Dingo oli isoin ilmiö ikinä.
Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset.

Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva.

Ohjaus Otto Kanerva
Koreografi Osku Heiskanen
Lavastus Oskari Löytönen
Pukusuunnittelu Elina Vättö
Kapellimestari Antti Vauramo

Pääroolissa Neumannina nähdään kaksi valovoimaista tähteä: Joel Mäkinen (7.6.–19.6.) ja Saska Pulkkinen (4.7.–17.8.)

Keväällä Joel Mäkinen nähtiin Lahden Kaupunginteatterin päätähtenä musikaalissa Tootsie. Tampereella Joel on esiintynyt mm. Gleb Vaganovina musikaalissa Anastasia. Joel on valmistunut Teatterikorkeakoulusta ja opiskellut Sibelius-Akatemiassa.

Saska Pulkkinen on hurmannut katsojat Tampereen Työväen Teatterissa mm. rock-musikaalissa Hamlet sekä musikaaleissa Tytöt 1918, Momentum sekä Poikabändi.

Nämä kaksi vetovoimaista, taitavaa näyttelijää takavaat sen, että Neumannin karisma yltää yhä katsomon takariveille asti! Musikaalissa kuullaan iso joukko Dingo-hittejä ja nostalgiahuuma valtaa Komediateatterin katetun katsomon. Ja kuten hyvässä esityksessä pitääkin niin tässäkin on huumorilla iso osansa.

Muissa rooleissa nähdään Sinikka Salminen, Eppu Salminen, Matleena Junttanen, Pyry Smolander (Pete), Patrik Hvitsjö (Jonttu), Taneli Läykki (Quuppa) ja Olli Tulkki (Eve / Pepe).

 

Esitykset 7.6. – 17.8.

Kesto n. 2 h 15 min sis. väliajan

 

www.komediateatteri.fi