Suomipop-festivaalin lavalle nouseva NUPU julkaisi uuden singlen Kuumis

Kuvaaja: Valo Rinne

Uudet soundit -kilpailun voittajan uusi menevä kappale kertoo siitä, miten kiltteys on kaikista kuuminta.

Teoston ja Nelonen Media Liven Uudet soundit -kilpailun myötä tiensä 1250 artistin joukosta Suomipop-festivaalin lavalle raivannut yhtye NUPU julkaisi uuden singlen Kuumis. Kappale on bändin itsensä sanoittama, säveltämä ja tuottama. Moderni pop-rock-kappale kertoo kyllästymisestä cooliuteen ja bad boy -estetiikkaan, ja kappaleen kertosäkeessä lauletaan, miten pitää olla kiva, et voi olla Kuumis.

”Kusipäisyys ei pysy salassa tiiviissä kaveriporukassa. Tytöt puhuu keskenään”, tiivistää laulaja ja sanoittaja Venla Lankinen.

Kuuntelin Kuumiksen tuotantoa aloittaessani paljon Backstreet Boysia ja aloin pohtia, miltä kuulostaisi Bäkkärien ja Paramoren sekoitus. Sitä ajatusta toimme sitten Kuumiksen tuotantoon”, kertoo kitaristi ja vastaava tuottaja Axel Liljeblad.

NUPU on manageriyhtiö Manage Men uusin artisti, joka kiinnitettiin yhtiön rosteriin bändin vakuuttavan liveshown myötä vuosi sitten. 2020 syksyllä perustettu NUPU julkaisi omakustanteena debyyttialbuminsa Valheet, tupakka ja reivit lokakuussa 2022. Kuumis on myös omakustannejulkaisu, ja sen jakelusta huolehtii Warner Music Finlandin ADA-yhtiö. NUPU sai myös mentorikseen musiikkialan legendan, A&R, biisintekijä ja tuottaja Lasse Kurjen, joka on istunut bändin kanssa treeniksellä ja studiossa ammentamassa osaamistaan NUPUn musiikkiin.

Facebook

Instagram

TikTok