Uutta! Kyösti Mäkimattilan & Leif Lindemanin konserttikiertueelle yleisö valitsee esitettävät laulut!

Valovoimaiset taiteilijat Kyösti Mäkimattila & Leif Lindeman lyövät voimavaransa yhteen ja starttaavat keväällä yhteiselle kiertueelle, joka kantaa nimeä ”Kyöstin ja Leifin Toiveiskelmät”.

Ainutlaatuisuutta alkavalla kiertueella edustaa se, että yleisö saa tammikuun aikana vaikuttaa konserttiohjelmistoon. Mahdollisuutena on valita lauluja miesten levytettyjen kappaleiden joukosta, mukana on mm. balladeja, tangoja, käännösiskelmiä, elokuvamusiikkia, 1960-lukua, sekä vuodenaikoihin, väreihin ja luontoon liittyviä lauluja. Äänestysaika päättyy 31.1.2024, ohjeet löytyvät: täältä.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 2013 laulukilpailun myötä ystävystyneet Kyösti Mäkimattila ja Leif Lindeman lähtevät maaliskuussa 12 konserttia käsittävälle Toiveiskelmät-kiertueelle – Lavalla huippumuusikoiden seurassa on turvallista. Konserteissa Kyöstiä ja Leifiä säestää Taisto Lunkan johtama IkiNostalginen Levyautomaatti -orkesteri, jossa hänen lisäksi soittavat mm. Jani Luoma, Jouni Hannula, Jukka Tiirikainen ja Pasi Rissanen. Tiistaina 5.3. Kouvolan Kuusankoskitalolta käynnistyvä kiertue päättyy 30.3. Tampere-talolle.

Työ ja rakkaus musiikkiin yhdistää Kyösti Mäkimattilaa ja Leif Lindemania

Vuosien varrella Kyösti ja Leif ovat vaihtaneet ajatuksia niin työstä kuin elämästä yleensäkin ja ystävyyttä on lujittanut säännöllinen yhteydenpito. Molemmat rakastavat työtään, jota voisi kutsua miltei elämäntavaksi. Tien päällä keikkamatkoilla on ollut aikaa puhua pitkiä puheluja ja käydä läpi päivänpolttavia aiheita. Kyöstille ja Leifille on aina ollut erittäin tärkeää ylläpitää kunnioittava suhtautuminen tekemiseensä, saada yleisö viihtymään ja nauttimaan musiikin suurenmoisesta voimasta. Korona-aika osoitti yhä voimakkaammin, kuinka suuri merkitys näillä livekohtaamisilla on. Kaksikko ottaa jokaisen keikkansa suurella sydämellä, josta huokuu vahvana aitous, lämpö, ilo ja valo.

”Sana ”toivekonsertti” on lapsesta asti viehättänyt ja samalla myös mietityttänyt minua. Konsertti sisältää toiveita. Sisältääköhän se myös hitusen toivoa? Toivottavasti. Ideana tämä on Leifin ja mun yhteinen. Toinen toisemme tuntien ja toistemme ohjelmistot tietäen ajattelemme, että kokonaisuudesta tulee näin kuulijoille hyvin monipuolinen ja kiinnostava.

Keskinäinen ystävyytemme ja arvostuksemme on tavallaan koko jutun perustana. Leifin kanssa konserttien tekeminen perustuu spontaaniin hymypojan ja totisen pojan keskinäiseen sanailuun ja kemiaan. Toivelaulujen esittäminen tuntuu ajatuksena mukavalta. Ehtymätön rakkaus musiikkiin ja esiintymiseen yhdistää meitä. Päätimme kokeilla, miten tässä konserttimaailmassa pärjätään ihan omilla lauluillamme ja kasvoillamme. Eli ei sen kummempaa teemaa, eikä ulkopuolista otsikkoa, vaan tällä kertaa esitämme ystäväni Leifin kanssa yleisön ennakkoon toivomia lauluja, kuvailee tammikuisia tunnelmiaan Kyösti Mäkimattila.

”Olemme monta vuotta tehneet Kyöstin kanssa yhteistyötä erilaisten konserttien parissa ja se on tuntunut varsin luontevalta. Olen todella onnellinen tästä konserttikiertueesta. Yleisöltä kantautunut palaute on ollut, että sovimme hyvin yhteen. Täytynee siis vaan todeta, että tämä yli vuosikymmenen kestänyt ystävyys ja veljeys varmasti näkyy ja kuuluu lavalla. Tällä kertaa esitämme yhdessä yleisölle juuri ne tarkkaan valitut laulut, joita on eniten toivottu”, Leif Lindeman summailee iloinen pilke silmäkulmassaan.

Tammikuun ajan voit yleisö voi vaikuttaa ohjelmistoon. Helmikuu annetaan Taisto Lunkan Jukeboksille aikaa laatia sovitukset lauluista.
”Toteutuukohan juuri sinun toiveesi?” Se jää kuultavaksi.

KYÖSTIN JA LEIFIN TOIVEISKELMÄT 2024
ti 5.3. Kouvola, Kuusankoskitalo**
ke 6.3. Jyväskylä, Paviljonki*
to 7.3. Oulu, Pohjankartanon sali*
pe 8.3. Kuopio, Musiikkikeskus*
su 17.3. Hämeenlinna, Verkatehdas**
ma 18.3. Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli*
ti 19.3. Helsinki, Savoy-teatteri*
ke 20.3. Lahti, Sibeliustalo*
ti 26.3. Turku, Konserttitalo*
ke 27.3. Pori, Promenadikeskus*
to 28.3. Seinäjoki, Seinäjoki-sali*
la 30.3. Tampere, Tampere-talo*

Konsertit alkavat klo 19 ja sisältävät väliajan.
Liput myy: *Lippupiste ja **Ticketmaster.
Liput alkaen 49,90 € sis. palvelumaksut.
Ryhmäalennus: min. 10 lippua: -10%.

Kiertueen järjestää Gramofoni Oy, Soljumo ja Leif Lindeman Oy
https://www.gramofoni.fi/toiveiskelmat/