Jarkko Suo jättää Lauri Tähkän

Kuva: Juha Törmälä

Yksi Suomen suosituimmista ja menestyneimmistä artisteista Lauri Tähkä lopettaa.

Lauri Tähkänä tunnettu Jarkko Suo kertoo kirjoittamassaan kirjeessä jättävänsä Lauri Tähkän:

Jarkko Suo jättää Lauri Tähkän

Rakas ystäväni Lauri Tähkä!

Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota.

Olet ollut minun elämäni keskipiste neljännesvuosisadan. Se on ollut uskomattoman hienoa aikaa.

Olen päässyt tutustumaan kanssasi upeisiin ihmisiin. Saanut tehdä maan parhaiden ammattilaisten kanssa töitä. Oppinut ihmisenä, lauluntekijänä ja esiintyjänä aivan valtavasti.

Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet? Olemmeko osanneet riittävästi kiittää faneja kaikkien näiden vuosien kannattelusta, avusta, ystävällisyydestä ja rakkaudesta?

On ollut kirkkaiden päivien lisäksi myös mustia päiviä ja raastavia aikoja. Meitä on inhottukin. Enemmän silti rakastettu. Kanssasi ei ole koskaan ollut kädenlämpöistä, vaan aina kamiinan kylki kuumana, hella kutosella, käsi hellalla.

”Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”, sanoi eräskin naapurinpoika.
Ja kuluttu on. Toisesta meistä ei enää ole mitään jäljellä - ja se olet sinä, Lauri Tähkä.

Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani - en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta. Tekijänä Jarkko Tapani Suo.

Hyvästi!

T: Jarkko Tapani Suo
neljän maantien haaras

Lauri Tähkän viimeiset keikat tullaan näkemään Tammelan stadionilla Tampereella 29.6.2024 ja Bolt Arenalla Helsingissä 7.9.2024. Lisäksi Tähkä esiintyy kahdeksalla festivaalikeikalla kesällä.

Ennen viimeisiä keikkojaan Tähkä julkaisee vielä kaksi kappaletta, “Linnut lentävät takaisin” ja “Näissä juhlissa ei itketä”. Molemmat kappaleet julkaistaan perjantaina 26.4.2024.

 

Lauri Tähkän viimeiset keikat:

29.6.2024 Tammelan stadion, Tampere
Liput myynnissä osoitteessa lippu.fi

7.9.2024 Bolt Arena, Helsinki
Liput tulevat myyntiin 19.4.2024 klo 9.00 osoitteessa lippu.fi

Lauri Tähkän ura 1999-2024

Suomen energisimpiin ja karismaattisimpiin live-esiintyjiin kuuluvan Lauri Tähkän ura on ollut ainutlaatuinen. Elonkerjuu-orkesterissa aloittanut Tähkä on julkaissut uransa aikana yhteensä 12 albumia, joista ensimmäisen soololevynsä vuonna 2011. Viimeiseksi jäävä albumi “Kaikella on tarkoitus” julkaistiin syyskuussa 2022. Tähkän tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa “Pauhaava sydän”, “Polte”, “Jääkukkia”, “Palavaa vettä” ja “Morsian”.

Lauri Tähkä on myynyt urallaan lähes miljoona albumia ja hänen musiikkiaan on striimattu suoratoistopalveluissa yli 150 miljoonaa kertaa. Tähkä on vuosien aikana rikkonut useita radiosoittoennätyksiä, saanut lukuisia Emma- ja Iskelmä-palkintoja sekä tehnyt valtavan määrän keikkoja.