aikalaiset konserttikiertue

Pirkko Mannolan ja Eino Grönin huhti-toukokuulle suunniteltu Aikalaiset-kiertue käynnistyy artistimuutoksin.

Pirkko Mannolan sijasta konserteissa esiintyvät Heidi Pakarinen ja Annimaria Rinne.

Jouduin viime viikolla sairaalaan, jossa todettiin, että olin saanut kasvohermohalvauksen. Lääkäreiden mukaan paranemisen mahdollisuudet ovat hyvät, mutta nyt minun on varauduttava kahden, kolmen kuukauden mittaiseen toipumiseen, Pirkko Mannola kertoo.

Olen luonnollisesti hyvin pahoillani, että en pääse mukaan kovasti odottamalleni konserttikiertueelle ihanan Eino Grönin ja upean Riku Niemen orkesterin kanssa. Mutta nyt keskityn hoitamaan itseni kuntoon ja sen jälkeen on aika miettiä, mitä seuraavaksi tapahtuu, Mannola jatkaa.

Aikalaiset-kiertueen orkesterina toimii Riku Niemen johtama 13-henkinen rytmiryhmästä, puhaltajista ja jousisoittajista muodostuva kokoonpano. Markku Veijalaisen juontamat konsertit nähdään huhti-toukokuussa viidellä paikkakunnalla, jotka ovat Imatra, Hämeenlinna, Helsinki, Lahti ja Turku.

Heidi Pakarinen toimii Eino Grönin solistiparina Hämeenlinnassa (26.4.), Lahdessa (10.5.) ja Turussa (11.5.). Annimaria Rinne puolestaan nousee lavalle Imatralla (19.4.) ja Helsingissä (9.5.).

Toivomme kaikki, että Pirkko tervehtyy pian ja pääsemme jatkamaan yhteistyötä. Olen iloinen, että Annimaria ja Heidi saivat järjestettyä aikaa Pirkon ohjelmiston esittämiselle. Jos koronapandemia toi jotain positiivista esiintyvän taiteen alalle, niin se on se ymmärrys esiintyvien taiteilijoiden ja heidän yleisöjensä keskuudessa, että sairastaminen kuuluu myös taiteilijoiden työelämään, toteaa kapellimestari Riku Niemi.

Aikalaiset-kiertue:

Pe 19.4. Kulttuuritalo Virta, Imatra

Pe 26.4. Verkatehdas, Hämeenlinna

To 9.5. Kulttuuritalo, Helsinki

Pe 10.5. Sibeliustalo, Lahti

La 11.5. Konserttitalo, Turku